Scumpirea biletelor de tren se amana

Magazin Salajean 15 septembrie 2010 0

Scumpirea biletelor de tren se amanaSalajenii au scapat, cel putin pentru moment, de majorarea tarifelor la calatoria cu trenul. Ministerul Transporturilor anuntase initial ca, din 15 septembrie, biletele de tren vor costa cu 8 la suta mai mult decat pana acum, in conditiile in care ultima scumpire a avut loc in septembrie 2007, iar potrivit legislatiei, tarifele la CFR pot creste daca rata inflatiei sare de 5 la suta. Pretul biletelor de tren a crescut si anul acesta cu circa 4 procente, din cauza cresterii TVA. In plus, compania inregistreaza pierderi, motiv pentru care majorarea a fost vazuta ca o solutie.

Proiectul ce viza scumpirea urma sa fie discutat fie in sedinta de miercurea trecuta a Guvernului, fie in cadrul sedintei de astazi. Intre timp, ministrul Radu Berceanu a fost remaniat, astfel ca nu s-a stabilit data la care va fi discutata propunerea de majorare a tarifelor pentru transportul de calatori pe calea ferata.

Pentru a reduce pierderile, Guvernul s-a angajat fata de FMI sa majoreze tarifele practicate de zece companii controlate de stat, printre care CFR Calatori, Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, CNADN si Metrorex. Acestea nu vor putea inregistra pierderi mai mari de 4 miliarde de lei pana la sfarsitul acestui an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »