Scrisoare deschisa: In atentia organelor abilitate

Magazin Salajean 22 februarie 2010 0

Ma numesc Ecaterina Handolescu, sunt administrator al societatii comerciale Katyas srl, societate pe care o administrez din anul 2002.

In anul 2005 am completat obiectul de activitate al societatii si totodata l-am si dezvoltat cu intretinerea si curatirea autovehiculelor (o spalatorie auto).

In baza unui proiect care s-a depus in cadrul primariei Zalau, serviciul urbanism, am obtinut autorizatia de construire nr. 226 din 30 mai 2006.

In anul 2007, am extins activitatea construind alte patru boxe pentru prestarea de servicii din acea locatie, in urma autorizatiei primite nr.194 din 3 aprilie 2007.

In anul 2009, in ziua de 16 octombrie s-au prezentat in cadrul societatii noastre 2 persoane, respectiv Opris Simona si Dan Radu care au spus ca sunt proprietari de drept pe teren si pe constructiile aferente terenului si ca vor veni sa incheiem un contract de inchiriere. Raspunsul meu a fost: Ce sa va inchiriez domnilor, proprietatile construite de societatea Katyas?

Ulterior, am aflat ca Servirea, prin reprezentantul Brandusan Valentin a vandut Societatii Mohak Srl o cladire si un bazin de apa, prin contractul de vanzare cumparare nr: 9937 autentificat de notar, care intr-un aliniat se exprima in felul urmator: odata cu transferul dreptului de proprietate transmit toate drepturile si obligatiile asupra folosintei terenului in suprafata de 5758 mp, aflat in proprietatea statului Roman si Impreuna cu constructiile se transmit toate drepturile de administrare si/sau folosinta precum si orice alte drepturi privitoare la terenul aferent in suprafata de 5758 mp.

In acel moment am cautat documente care sa ateste cine este proprietar al terenului, deoarece cooperativa Servirea a sustinut ca este proprietarul de drept si al acelui teren. Prin extrasul obtinut de la cartea funciara am constatat ca, proprietar este statul Roman.Ulterior am intrat si in posesia contractului de vanzare cumparare, vazand ca obiectul contractului este cladirea unui atelier mecanic si a unui bazin de apa.

Imi pun cateva intrebari ca simplu cetatean:

Cum poate o cooperativa mestesugareasca ca si cooperativa Servirea sa transfere drepturile si obligatiile asupra folosintei unui teren aflat in proprietatea statului Roman?

Cum poate cineva sa vanda constructiile si afacerea unei societati comerciale legal constituita si cu drepturi absolute de proprietar?

Cum poate un notar sa intocmeasca un contract de vanzare-cumparare pe care sa-l si autentifice, in care obiectul contractului este Statul Roman, iar constructiile sunt proprietatea de drept, si de fapt, a societatii Katyas srl? (topograful a observat cand a facut dezmembrarea ca aceste constructii sunt proprietatea altcuiva, imobilele fiind de notorietate publica.)

Fac precizarea ca pe fondul acestor aspecte relatate de mine, societatea noastra a incercat o serie de concilieri cu cei care se pretind noii proprietari, dar reprezentantii legali ai acestei societati nu s-au prezentat niciodata, ci numai Dan Radu, despre care nu am stiut, si nu stiu nici azi, ce statut are.

Voi reproduce afirmatiile sale cu ocazia asa zisei concilieri cu Mohak Srl din cabinetul avocatului societatii Katyas: Eu sunt in spatele intregii afaceri. Nu ma intereseaza cosmeliile voastre, ci ma intereseaza sa iau terenul pentru clientul meu Czell Laurentiu.Daca ma lasati sa-mi fac afacerea, va las cativa ani si-mi platiti mie chirie. Oricum am rezolvat treaba in primarie, voi habar n-aveti cine-i bagat in afacerea asta.

Cu acea ocazie acel cineva implicat in afacere, a fost amintit si cu numele, un om vechi in primarie, pe care din respect pentru aceasta institutie unde sunt cateva persoane pentru care am toata stima si consideratia – nu-i voi cita numele, iar secretara domniei sale este nevasta presedintelui de la Servirea. Ce frumos.

Tot cu ocazia asa-zisei concilieri, Dan Radu ne-a spus:pentru mine spalatoria n-are niciun fel de importanta pentru ca la negociere cu Servirea, Brandusan Valentin, presedintele acestei cooperative, ar fi raspuns ca din punctul lui de vedere nu exista.

Pe ce ai obtinut cinci miliarde d-le Brandusan?

Atelierul mecanic care face obiectul contractului este o cladire in paragina jumatate, iar jumatate este amenajata de AUTOTEST srl, administrator Onaca Danut, care a investit un milliard si jumatate de lei, iar dumneata l-ai vandut peste noapte fara sa anunti, sau sa faci o licitatie. Deci, insumate, spalatoria societatii Katyas si Show-room-ul d-lui Onaca Danut = cinci miliarde.

Stimati concetateni, oameni de buna credinta, ce m-a determinat sa scriu acest articol este urmatorul fapt:

In noaptea de 15 spre 16 februarie 2010 am fost sesizata telefonic ca in incinta spalatoriei sunt un grup de cetateni si multe masini.

Am sunat imediat serviciul 112, cand am ajuns in fata locatiei am gasit un grup de vreo 9 cetateni care nu stiu ce statut aveau, dar i-am vazut cu bastoane si am inteles ca sunt bodiguarzii lui Dan Radu.

Am gasit si doua cadre din cadrul politiei care au identificat persoanele si le-au invitat la sediul institutiei.

Dar la institutia care reprezinta interesele cetateanului nu am ajuns decat eu si sotul meu.

In acest sens am depus o plangere.

Am considerat ca trebuie sa mai verific inca o data locatia, cu spalatoria ,,deoarece in momentul cand persoanele respective au fost acolo, cainele era foarte agitat si ar fi vrut sa ii muste, temperandu-l tot timpul sotul meu, dar domniile lor il batusera cu catva timp in urma. (acel caine fiind de multi ani un caine de paza si nimeni nu putea intra noaptea numai daca il strigai pe nume).

De aceasta data am gasit poarta inchisa, pus lacat si lant, iar in fata portii doi dintre bodiguarzii lui Dan Radu care au spus ca nu putem patrunde in locatie, nici sa ne desfasuram activitatea deoarece ei au fost angajati acolo.

Ma intreb, ce firma de paza a primit avizarea de a blocat activitatea 12 de ore cand noi am depus pe rol un proces si pentru cooperativa Servirea si pentru societatea Mohak srl, iar pentru terenul aferent acelei locatii am cerut Consiliului Local printr-o adresa, sa nu fie atribuit niciunei persoane fizice sau juridice pana la solutionarea litigiului.

Atunci cand politia i-a identificat, de ce nu le-a cerut si avizarea pentru acea locatie, de si-au permis sa blocheze intrarea si totodata munca a 17 oameni care lucreaza acolo. Eu , sotul meu, colegii mei, am fost sfidati de acesti bodiguarzi, de acest Dan Radu si timp de 12 ore activitatea ne-a fost blocata. Am apelat serviciul 112 de 4 sau 5 ori, dar nimeni nu ne-a comunicat, din cate echipaje au venit, ce statut are acest Dan Radu si cine sunt bodiguarzii lui, care fac legea de 12 ore. Am fost nevoiti sa apelam la mass-media deoarece nimeni nu ne sprijinea.

Dar in momentul cand am taiat lantul si lacatul jos, au venit echipaje de politie, ne-au cerut cartile de identitate si mie si sotului meu, am dat declaratii, de parca noi eram infractori si pentru noi a fost apelat serviciul 112, dar timp de 12 ore nu am vazut un politist sa-i ceara un act de identitate lui Dan Radu sau oamenilor cu care era.

Va intreb de ce, domnilor? Acesti oameni nu se supun legii?

Conflictul a luat amploare, dupa taierea lacatului, deoarece sub ochii organelor de ordine care erau prezente au blocat intrarea cu un tir cu nr. SJ-41-ATT.

Ofiterul care era acolo a trimis un subordonat sa-i spuna lui Dan Radu, reproduc: spune-i sa nu-si bata joc.

Imediat am sunat la un post de televiziune si in momentul sosirii, conflictul s-a aplanat, cand reporterul le-a cerut sa se legitimize au inchis geamurile si-au luat bolizii si au plecat.

Oare atat ne-a mai ramas noua ca oameni, Cel de Sus si mass media?

Mai sa relatez faptul ca la un simplu telefon dat de Dan Radu in primaria Zalau, la omul cel vechi, masina de ridicat autoturisme s-a deplasat cu reprezentantul primariei, sa-mi ridice autoturismul, dar era in curtea societatii mele. (nu puteati domnilor desi vroiati atat de mult)

In concluzie, pentru acest Dan Radu (fost politist, reprezentantul lui Czell in Salaj) vreau sa te cunoasca toti concetatenii mei, oamenii de buna credinta, oamenii morali, oamenii integrii care traiesc in acest oras, care muncesc cinstit si care ca si mine din nimic si-au cladit o afacere, cu truda, cu sudoarea fruntii, fara sa mosteneasca nimic, fara sa aiba unchi in primarie, sau sa fi ocupat vreun post sau vreo functie in institutia care apara interesele cetateanului :

Cine esti tu cel care faci legea aici la poalele Mesesului?

Cum reusesti de la un simplu telefon dat, sa obtii atatea mijloace de ingradire pentru oamenii cinstiti care nu ti-au creat niciodata un prejudiciu moral sau material?

Cum, pentru tine legea nu exista, sau dreptul de proprietate nu trebuie sa-l respecti ?

Mai mult, doresc sa-l cunoasteti pe cel care de atata timp abuzeaza de functia publica , omul vechi , UNCHIUL , care te sprijina pe tine, DAN RADU, nepotul lui.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »