Scrisoare adresata tuturor patronatelor din Salaj

Magazin Salajean 6 decembrie 2007 0

Negocierile colective la nivel national pentru stabilirea salariului minim pe economie pe anul 2008 se afla in situatie de blocaj. Fata de solicitarea confederatiilor sindicale, de cel putin 540 lei salariu minim, confederatiile patronale participante la negociere ofera maxim 480 lei. In aceste conditii, confederatiile sindicale nationale, C.N.S.L.R.- FRATIA, C.N.S. Cartel ALFA, B.N.S., C.S.D.R si C.S.N. MERIDIAN au declansat, conform legii 168/1999, conflictul de interese la nivel national.

In acest sens, va facem cunoscut ca sunt create premisele ca si in intreprinderile din Salaj sa fie declansata greva de avertisment, urmata de greva generala. Datele si orele de desfasurare ale acestor actiuni vor fi comunicate in functie de modul in care vor fi coordonate la nivel national.

Pentru a evita aceasta situatie neplacuta, va rugam sa transmiteti mandatul dumneavoastra de negociere catre structurile patronale locale, federale sau confederale la care sunteti afiliati, in sensul acceptarii salariului minim la nivel national pentru 2008 de cel putin 540 lei.

Cu stima,

Presedinte UJS Cartel Alfa filiala Salaj

Pompiliu Ceaca

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »