Scolile din Simleu – in reabilitare

Magazin Salajean 27 august 2007 0

Scolile din Simleu - in reabilitare

Primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, a vizitat in aceste zile unitatile de invatamant unde se desfasoara lucrari de reabilitare, pentru a vedea stadiul in care se afla acestea.

Potrivit unui comunicat de presa, la trei dintre unitatile vizitate reabilitarea a fost suportata din bugetul local, alocandu-se suma de 67.000 de lei. Din acest cuantum, 32.000 de lei sunt alocati Gradinitelor Nr. 1 si 2, unde se desfasoara reparatii la corpurile de cladiri, iar restul de 35.000 de lei este destinat modernizarii terenului de sport de la Scoala Horea. Tot la aceasta unitate de invatamant au mai fost primiti de la Guvern 200.000 de lei pentru modernizarea grupurilor sanitare. Valoarea estimata a lucrarilor este de 290.000 de lei, astfel ca va trebui sa gasim surse de unde sa atragem diferenta de 90.000 de lei. Avem pentru aceasta la dispozitie un an, dat fiind ca termenul de finalizare a lucrarilor este stabilit pentru iulie 2008, a declarat primarul Septimiu Turcas.

O alta scoala unde Guvernul a alocat bani – 300.000 de lei, este cea maghiara, in acest caz fiind necesara reabilitarea corpurilor de cladire. Lucrarile, insa, nu au putut fi demarate din cauza ca licitatia organizata pentru desemnarea constructorului a fost contestata de una din firmele participante. Ca urmare, lucrarile vor putea incepe doar dupa ce Comisia de solutionare a contestatiilor va da un raspuns, iar licitatia de la Simleu va fi reluata.

Primarul Turcas a vizitat si Grupul Scolar Iuliu Maniu, unde suma alocata lucrarilor de reabilitare este de 700.000 de lei. Licitatia pentru adjudecarea lucrarilor pe partea de termoficare si reabilitare termica a fost adjudecata recent, pentru 110.000 de lei, desi in acest sens erau alocati 170.000 de lei. S-a reusit economisirea a 70.000 de lei, pentru care urmeaza sa se stabilieasca o noua destinatie, a declarat primarul Turcas. De asemenea, la aceasta scoala, licitatia in vederea desemnarii constructorului care sa se ocupe de refacerea grupurilor sociala este in desfasurare, lucrarile urmand sa fie incepute cat de curand posibil.

Alte doua unitati de invatamant unde vor incepe lucrari sunt Gradinita Nr. 4 si Gradinita Nr.1, sumele alocate fiind de 140.000 de lei, respectiv de 180.000 de lei. In ambele cazuri, licitatia pentru desemnarea constructorului este in curs de organizare, cladirile avand nevoie de reabilitare termica. Lucrarile aflate in prezent in derulare vor fi incheiate pana la inceperea anului scolar 2007-2008. Speram ca in restul cazurilor, lucrarile sa nu afecteze si sa nu deranjeze procesul de invatamant. Vom incerca, fireste, sa grabim lucrurile, pentru ca elevii sa aiba conditii bune in scoli cat mai repede posibil, a declarat primarul Septimiu Turcas.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »