Scoli reabilitate in comuna Coseiu

Magazin Salajean 29 octombrie 2007 0

Scoli reabilitate in comuna Coseiu

Cei 136 de elevi ai Scolilor Generale cu clasele I-VIII din comuna Coseiu si satul apartinator Archid vor avea conditii mult mai bune, asta din initiativa administratiei publice locale, care a intocmit doua proiecte de modernizare a unitatilor de invatamant.

Viceprimarul comunei Coseiu, Gheorghe Badani, ne-a declarat ca in aceasta perioada se desfasoara o serie de lucrari de reabilitare si modernizare la doua scoli, respectiv cea din comuna si cea din satul Archid.

Primul proiect intocmit este pentru Scoala Generala cu clasele I-VIII si consta in introducerea sistemului de incalzire centrala si construirea de grupuri sanitare in incinta cladirii.

Lucrarile au inceput la jumatatea lunii august, iar termenul de finalizare este 20 noiembrie 2007. Firma care a castigat procesul de licitatie este Rosu Company SRL Satu Mare, valoarea proiectului fiind de 250.000 lei.

Referitor la cel de-al doilea proiect, viceprimarul Badani a spus ca lucrarile au demarat imediat dupa inceperea anului scolar, mai precis in data de 20 septembrie. Lucrarile constau in modernizarea si extinderea scolii deja existente. Mai precis, firma care a castigat licitatia, a demolat 80 la suta din imobil, urmand sa se construiasca sapte sali de clasa, o cancelarie, o biblioteca, un laborator de fizica-chimie si grupuri sanitare, a afirmat viceprimarul comunei Coseiu. Cat despre cei 136 de copii care urmeaza cursurile celor doua scoli, viceprimarul Badani a spus ca acestia au fost mutati la cele doua case parohiale de pe raza comunei Coseiu, unde cadrele didactice se ocupa de educatia lor.

Valoarea intregului proiect este de 670.000 de lei, iar fondurile au fost alocate de catre Guvernul Romaniei.

Un alt proiect aflat in derulare vizeaza constructia unui pod in satul Archid, care sa faca legatura intre satele Chilioara, Archid, Coseiu si Hodod (Satu Mare).

Potrivit sursei citate, constructie este finalizata in proportie de 60 la suta, valoarea proiectului fiind de 830.000 lei, bani alocati in baza Ordonantei 7/2006. Pana in momentul de fata am primit doar 190.000 de lei pentru efectuarea lucrarilor, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa primim si cealalta transa de bani. Ne dorim ca lucrarile sa poata fi finalizate pana la mijlocul lunii viitoare, asta in cazul in care vom dispune de toate fondurile necesare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »