Schimbare la varful Prefecturii

Magazin Salajean 6 martie 2009 0

Schimbare la varful PrefecturiiSubprefectul Vegh Alexandru a fost inlocuit, miercuri dupa-amiaza, cu Claudiu Barsan, presedintele organizatiei PDL Zalau.

Pana la sfarsitul acestei saptamani, Vegh Alexandru se va desparti oficial de functia de subprefect. Guvernul a adoptat miercuri doua hotarari care privesc schimbarea de cadre la nivel inalt in cadrul Prefecturii Salaj. Conform primei dintre ele, Vegh Alexandru a fost eliberat din functia de subprefect, fiind transferat in cea de inspector guvernamental. A doua hotarare l-a instalat oficial ca subprefect pe Claudiu Barsan, sustinut si, totodata, propus pentru acest post de filiala PDL Salaj. Acesta va fi subprefect interimar timp de maximum sase luni, pana la organizarea unui concurs pentru ocuparea definitiva a postului. Numirea oficiala in functie urmeaza sa aiba loc pana la finele acestei saptamani.

Lucian Bode plange cu un ochi…

Practic, vorbim despre aplicarea principiului legal al mobilitatii. Marturisesc ca sunt extrem de bucuros de faptul ca din noua echipa instalata la conducerea Prefecturii Salaj fac parte doi membri importanti ai PDL Salaj (subprefectii Onorica Abrudanu si Claudiu Barsan – n.r.). Sunt sigur ca experienta acumulata de acestia in activitatile pe care le-au desfasurat va aduce un plus de valoare in Prefectura Salaj, a declarat liderul filialei judetene a PDL Salaj, deputatul Lucian Bode.

Pe de alta parte, presedintele democrat-liberalilor salajeni precizeaza ca cele doua numiri de subprefecti vor duce, implicit, la noi alegeri atat la nivelul conducerii organizatiei municipale a PDL Zalau, cat si pentru functia de presedinte al Organizatiei Judetene de Femei a partidului: Am un sentiment de tristete stiind ca doua structuri importante ale PDL Salaj vor trebui sa isi caute alti lideri. Cum nu ducem lipsa de cadre, care sa preia din mers conducerile celor doua structuri ale partidului, sunt sigur ca imi va trece destul de repede supararea…. Pana la organizarea de alegeri in cadrul organizatiilor amintite de Lucian Bode, Biroul Permanent Judetean va numi, in functiile ramase vacante, doi presedinti interimari.

Fraged, dar cu experienta

Fost jurist la grupul de firme Vidalis, noul subprefect de Salaj, Claudiu Barsan, a acces in aceasta functie la o varsta destul de frageda pentru a se pozitiona in astfel de fotolii, in contextul in care ex-liderul democrat-liberalilor zalauani are varsta de doar 32 de ani. Sunt onorat de aceasta numire. Tin sa multumesc tuturor celor care m-au sustinut, chiar daca in ultima perioada s-au vehiculat tot felul de zvonuri cu privire la aceasta numire. In tot acest timp, m-am bucurat de sprijinul colegilor, ceea ce ma determina sa marturisesc ca aceasta decizie a Guvernului Boc este si meritul lor, ne declara Claudiu Barsan.

Istoria, bat-o vina!

Dupa patru ani de experienta in administratia publica, plec din functia de subprefect de Salaj cu fruntea sus, alaturi de ceilalti colegi ai mei, schimbati de curand. In tot acest timp, cat am detinut functia de subprefect, am incercat, si cred ca am si reusit, sa-mi fac datoria fata de populatia judetului, ne spune fostul subprefect de Salaj, Vegh Alexandru. Acesta a mai daugat faptul ca este pentru prima data in ultimii 17 ani cand populatia de etnie maghiara ramane fara un reprezentant in fruntea Prefecturii Salaj. Dupa 17 ani, Salajul ramane fara un subprefect de nationalitate maghiara, ceea ce lasa un gol de aproape o treime in randul populatiei judetului, precizeaza Vegh Alexandru, care a marturisit ca va urma decizia Guvernului cu privire la numirea sa in functia de inspector guvernamental.

Recente aduceri aminte

Reamintim faptul ca, prin dispozitia Guvernului Boc, functia de prefect al judetului Salaj, detinuta in ultimii patru ani de Andrei Todea, i-a fost atribuita, incepand de saptamana trecuta, lui Ionel Ciunt. Printr-o alta decizie a actualului Executiv, fostul subprefect de Salaj, Marin Nitu, a fost inlocuit, tot saptamana trecuta, de catre Onorica Abrudanu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »