Scandalul conturilor golite zguduie BCR Jibou

Magazin Salajean 8 decembrie 2010 0

Scandalul conturilor golite zguduie BCR Jibou

Directorul Agentiei BCR Jibou este cercetat pentru complicitate la delapidare, fals, uz de fals si fraude informatice, in acelasi caz fiind cercetati penal alti trei angajati ai aceleiasi institutii bancare, dupa ce mai multi clienti au reclamat cu doua luni in urma disparitia unor sume de bani din conturi.

Din cei patru invinuiti, un functionar a fost singurul prezentat aseara instantei cu propunerea de arestare preventiva, Judecatoria Zalau hotarand punerea lui dupa gratii pentru 29 de zile.

*In toate cele patru cazuri, BCR a initiat suspendarea contractelor de munca.

*De cand a fost sesizata disparitia sumelor din conturi, printre cei care au cerut BCR despagubiri au fost si numerosi falsi pagubiti, care, la randul lor, s-au trezit cu dosare penale.

Cazul sumelor de bani disparute din conturile mai multor clienti ai Agentiei BCR Jibou a explodat ieri, dupa ce luni dimineata, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Salaj impreuna cu echipe din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) a Inspectoratului de Politie al Judetului Salaj i-au ridicat de la domicilii pe directorul Agentiei, pe un functionar suspectat ca ar fi retras sumele respective si pe doua casiere banuite ca l-au ajutat. Toti patru au fost adusi la Zalau spre audiere.

Impotriva celor patru s-a inceput urmarirea penala, ne-a declarat procurorul-sef al DIICOT Salaj, Dan Budusan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »