Scandal pentru mesele din Piaţă

Magazin Salajean 24 mai 2011 0

Scandal pentru mesele din Piaţă

Cu toate că municipalitatea a promis că, de ieri, producătorii şi comercianţii din Piaţa Agroalimentară din centrul Zalăului se vor putea muta pe noul amplasament (în vecinătatea Inspectoratului Şcolar), acest lucru nu s-a întâmplat. Pe tot parcursul zilei, s-au purtat intense discuţii între vânzători şi reprezentanţii de la Administraţia Pieţei Zalău. La orele prânzului, însă, spiritele s-au încins, tonul discuţiilor ajungând foarte ridicat.

Unii comercianţi şi-au manifestat nemulţumirea faţă de faptul că listele propuse în timpul dimineţii au fost modificate pe la prânz, astfel că locurile multora nu mai coincideau. Cele mai multe voci cereau ca locurile de la intrarea din piaţă să fie rezervate producătorilor, nu simplilor comercianţi sau celor veniţi cu mărfuri din alte judeţe ale ţării.

De la cei care au avut amabilitatea să ne răspundă, producători şi comercianţi, din Badon, Lozna sau Crasna (dar care au preferat să nu-şi decline identitatea), am aflat că lumea este nemulţumită pentru că în primul rând ar trebui să se ţină cont de producători. Piaţa ar trebui să fie locul unde producătorii îşi desfac propria lor marfă, şi mai apoi, să se facă loc celor care comercializează produsele cumpărate de te miri unde (M.P.).

 Am stat la mesele din capătul pieţei, timp de zece ani, şi nu am spus nimic. Dar nu mi se pare corect, modul în care suntem taxaţi. Chiria pentru o masă din spate, ar trebui să fie mai mică decât cea pentru mesele de la intrare (D.S.)

 Nu ne convine să stăm în spate, pentru că lumea de obicei vine la primele mese şi pleacă, mai ales, cei mai înstăriţi şi cei care se grăbesc nu mai vin la noi. Doar lumea care este mai săracă studiază întreaga piaţă şi apoi alege, pentru că se uită la tot leuţul pe care-l dă (C.I.).

 Tot haosul se datorează faptului că rândurile s-au schimbat, chiar dacă sunt locuri destule. Înainte erau nouă mese pe un rând, acum sunt doar şapte (M.M.).

 Comercianţilor din Arad li se permite să stea la primele mese, iar noi suntem lăsaţi la urmă. Dacă privim la ce se întâmplă în piaţa din Cluj, aşa ceva nu vezi, pentru că oştezenii, cei care plătesc taxe şi impozite pentru judeţul Cluj, au prioritate (G.T.).

Este loc pentru toată lumea

Cât priveşte nemulţumirea pieţarilor, Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului nu oferă soluţii, amintind că responsabilitatea rezolvării ei stă pe umerii administratorului. Nimeni nu este dat afară din piaţă. Producătorii au în continuare spaţii asigurate în vederea comercializării produselor. În zona unde este relocată piaţa, şi pe care am amenajat-o corespunzător, încât să se poată desfăşura activitatea până la finalizarea halei agro-alimentare, am asigurat mese şi pentru comercianţi. Persoanele nemulţumite de poziţiile ocupate, şi care au creat o anumită zvonistică, trebuie să înţeleagă că piaţa are un administrator care gestionează activitatea acesteia” spune Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »