Scandal pe strada Corneliu Coposu

Magazin Salajean 6 noiembrie 2007 0

Scandal pe strada Corneliu Coposu

Scandalul care s-a conturat in ultimele luni intre Consiliul Local Zalau si locuitorii zonei rezidentiale de pe strada Corneliu Coposu (vis a vis de Vila President) a mai aruncat scantei si ieri, in sedinta ordinara a alesilor locali aferenta lunii noiembrie.

Discutiile au pornit de la unul din punctele aflate pe ordinea de zi – adica o cerere prin care proprietarii de locuinte individuale din zona solicitau consilierilor reanalizarea legalitatii construirii aici a unor blocuri cu patru etaje.

Imobilele la care fac referire cele aproximativ 15 familii de zalauani nemultumiti au fost aprobate spre constructie chiar de Consiliul Local, in 3 septembrie 2007, prin Planul Urbanistic Zonal – locuinte colective D+P+E+M, plan al carui beneficiar este Ioan Valerian Mocan. Oamenii sustin ca blocurile sunt constructii haotice, in aceasta zona in care sunt doar locuinte individuale. Am facut un sacrificiu ca sa scapam de apartamentele de la bloc, sa putem locui si noi la casa, intr-un cartier linistit, si uite ca acum vin blocurile peste noi, a spus Ioan Tuser, reprezentantul locuitorilor nemultumiti.

Potrivit acestuia, constructiile cu mai multe etaje le sunt familiilor din acest perimetru ca un spin in coasta si din cauza ca spatiul nu are o infrastructura potrivita pentru numarul de noi locuitori pe care i-ar aduce pe strada Corneliu Coposu viitoarele blocuri. Cand ne-am mutat in zona, noi singuri ne-am realizat retelele de utilitati. Oare cum va fi rezolvata problema aceasta in cazul blocurilor? Si cum se va da spatiu de parcare pentru cate autoturisme vor fi aduse aici? Trebuie si un spatiu de joaca pentru copii si nici pentru acesta nu este teren, a spus Ioan Tuser.

In numele lui si al vecinilor sai, Tuser a subliniat ca terenul din perimetrul respectiv este instabil, dovada fiind crapaturile ivite in peretii casei lui, dar si a caselor catorva vecini. De cealalalta parte, unii consilieri au declarat ca este improprie o afirmatie privind stabilitatea terenului, in lipsa unui studiu geo bine fundamentat.

Cu autorizatie sau fara?

Tuser a mai spus ca nu este inteleasa si justificata nici schimbarea de destinatie a zonei respective facuta de Consiliul Local Zalau. Era o zona pentru locuinte individuale si colective mici. Cum s-a ajuns sa fie schimbata destinatia in zona de locuinte colective mijlocii, cu maxim P+3 niveluri?, a intrebat ieri, in sedinta ordinara, Ioan Tuser.

La acest punct, primarul Radu Capilnasiu a spus ca zona a primit destinatia initiala intrucat, pana acum 2 ani, autoritatile locale nu s-au confruntat cu solicitari din partea populatiei privitoare la construirea unor imobile de locuinte colective. Cum, insa, in ultimele 24 de luni, mai multi zalauani au solicitat avize de constructie pentru imobile de locuinte colective, s-a revenit asupra destinatiei zonei.

Surprinzator, avizul de constructie este iar un punct nevralgic in scandalul dintre autoritatile locale si locuitorii de pe strada Corneliu Coposu.

Locatarii blocului 129 b de pe strada Corneliu Coposu vor sa dea in judecata Primaria Municipiului Zalau. Acestia au mai multe nemultumiri cu privire la imobilele care se construiesc in apropierea blocului lor. Oamenii reclama ca doar unul din blocurile nou ridicate in aceasta parte a Zalaului a avut autorizatie de constructie, in schimb, reprezentantii Primariei Zalau sustin ca toate actele au fost intocmite corect si legal. Acelasi lucru il spune si proprietarul imobilelor, Ioan Valerian Mocan.

Cum sedinta de ieri nu a adus o rezolvare pentru nemultumirile familiilor vecine cu blocurile ce sunt in curs de constructie vis a vis de Vila President, cazul are toate sansele sa fie solutionat in instanta. Este cea de-a treia sesizare pe care o facem. Ne vom adresa instantei, daca nu se poate altfel, a spus reprezentantul locatarilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »