Scandal la DSV Salaj

Magazin Salajean 12 mai 2010 0

Scandal la DSV Salaj

Razboiul dintre Mircea Martin si Virgil Turcas, care au impartit timp de aproape un an fotoliul de director al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSV) Salaj, continua. Reintors pe cel mai inalt scaun al institutiei, dupa luni intregi in care nu a avut nici birou, nici atributii de serviciu, desi era director executiv al DSV Salaj, Martin sare la gatul fostului competitor – desi mentioneaza ca nu este vorba despre o vendeta – acuzandu-l de abuz si incalcarea legii.

Actualul director a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca fostul sef si-a netezit terenul inainte de a fi revocat din functie, pregatind concursul pentru un post de inspector in cadrul institutiei, desi nu avea nici acordul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), nici al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP). Organizarea unui astfel de conscurs contravine mai multor prevederi legale in vigoare, mai ales acum, cand se pune un accent atat de mare asupra reducerii cheltuielilor bugetare si a celor cu personalul. Disponibilizat ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, Virgil Turcas s-a gandit ca este normal sa-si asigure un post de functionar public in cadrul institutiei, desi incalca, astfel, legea, a precizat Martin.

Potrivit spuselor sale, Turcas a trimis adrese catre ANSVSA si ANFP, solicitand aprobare pentru organizarea unui concurs si a anticipat raspunsurile, constituind deja comisiile de concurs. Martin il acuza pe fostul director coordonator ca si-a aranjat singur concursul, intrucat nu a afisat la sediul institutiei bibliografia de concurs: Ca urmare, este singurul care si-a depus dosarul pentru respectivul post. Actualul sef al DSV Salaj este hotarat sa opreasca acest lucru ilegal si imoral, motiv pentru care a demarat o ancheta si a inaintat o adresa catre ANFP, in care solicita suspendarea desfasurarii concursului. Pana ce Agentia va furniza un raspuns, Mircea Martin a decis sa amane data concursului.

In replica, Virgil Turcas sustine ca nu a gresit cu nimic si ca a parcurs toate etapele legale. Ba mai mult, il acuza pe Martin de abuz in serviciu, pe motiv ca amanarea datei de organizare a concursului pe post nu intra in competentele directorului: Cred ca Mircea Martin este total dezinformat. Am obtinut toate aprobarile necesare. Anuntul referitor la concurs a aparut si in presa centrala, si in Monitorul Oficial. Poate ar fi mai bine ca Martin sa se ocupe de problemele reale ale Salajului si sa arunce o privire in trecut, sa evalueze cat de mult rau a facut judetului pe probleme sanitar-veterinare.

Reamintim ca liberalul Mircea Martin a fost destituit din functia de director executiv al DSV Salaj la inceputul lui 2009, cand conducerea institutiei a fost preluata de catre democrat-liberalul Virgil Turcas, numit director coordonator. La numai cateva luni de la destituire, Martin si-a recastigat postul in instanta, astfel ca, timp de aproape un an, Directia Sanitar-Veterinara Salaj a avut doi directori. Saptamana trecuta, a venit randul lui Turcas sa-si piarda functia, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »