SC Uzina Electrica SA Zalau va fi privatizata direct

Magazin Salajean 8 ianuarie 2008 0

SC Uzina Electrica SA Zalau va fi privatizata direct

Consiliul Local Zalau a hotarat ca SC Uzina Electrica SA Zalau sa fie privatizata direct, pe baza unei licitatii si a unui caiet de sarcini, dupa ce modernizarea uzinei a suferit o intarziere de 6 luni in urma unei contestatii a licitatiei pentru desemnarea consultantului ce trebuia sa intocmeasca strategia de investitii necesara.

Dorel Labo, viceprimar al Zalaului si presedinte al comisiei de licitatie, ne-a declarat ca autoritatile locale au luat aceasta hotarare dupa ce Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a dispus anularea deciziei prin care castigator al respectivei licitatii era Raiffeisen Investment.

Dupa aproape sase luni de asteptare, am primit raspunsul de la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor privind contestatia depusa de casa de avocatura Bostina & Asociatii in ceea ce priveste licitatia pentru desemnarea unei firme de consultanta care sa ajute autoritatile la desemnarea unui investitor la SC Uzina Electrica Zalau SA. Prin acest raspuns ni se cerea sa anulam decizia prin care Raiffeisen Investment a fost desemnata castigatoare si sa reluam evaluarile pentru continuarea procedurii de desemnare a unui castigator. Dar Consiliul Local Zalau s-a intrunit astazi (vineri, 21 decembrie n.r.) si a hotarat ca Uzina sa fie privatizata direct, a spus Dorel Labo.

Potrivit acestuia, nu se poate defini un termen de realizare a privatizarii Uzinei, dar, oricum, modernizarea ei a suferit o amanare suficienta – de 6 luni – ca administratia locala sa isi mai permita sa piarda timpul.

Tot in respectiva sedinta, Consiliul Local Zalau a hotarat sa fie anulat si memorandumul incheiat, in vederea sprijinirii financiare a documentatiei pentru strategia de investitii, cu patru companii de pe platforma industriala a Zalaului, respectiv TenarisSilcotub, Michelin Silvania, Cuprom si Rominserv Valves IAIFO.

SC Uzina Electrica SA Zalau a primit in luna august, prin hotarare de Guvern, un milion de lei pentru finantarea lucrarilor de retehnologizare, modernizare si dezvoltare a sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice aflate in patrimoniul consiliilor locale, precum si pentru rambursarea imprumuturilor contractate in acelasi scop si plata dobanzilor, comisioanelor si a altor costuri aferente acestora.

Licitatia pentru desemnarea firmei de consultanta care trebuia sa realizeze strategia de investitii pentru modernizarea Uzinei Electrice s-a desfasurat in iunie 2007 si a avut doar doi participanti, firma de avocatura Bostina si Asociatii, respectiv Raiffeisen Investment, ultima dintre acestea fiind declarata castigatoare.

In prezent, in Zalau mai sunt racordati la reteaua de energie termica centralizata aproximativ 1.200 de abonati casnici. La acestia se adauga scolile si gradinitele din municipiu (pentru care s-a furnizat caldura permanent), iar cel mai important client ramane SC Tenaris-Silcotub SA.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »