Satele salajene – incadrate in munca

Magazin Salajean 5 septembrie 2007 0

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj a reusit luna trecuta sa incadreze in munca noua persoane din mediul rural si doua persoane de etnie roma prin intermediul Caravanei ocuparii fortei de munca. Actiunea s-a desfasurat in localitatile Surduc, Garbou, Sarmasag, Maeriste, Bobota, Crasna, Mesesenii de Jos, Hida, Cuzaplac, Motis, Ratin si Popeni si a avut ca scop scaderea ratei somajului in comunitatile rurale si de romi.

Caravanei i s-au alaturat 168 de persoane din care 73 de femei, au fost consiliate 115 din care 48 de femei, iar in baza de date au fost inregistrate 29 din care 11 femei. Doar 3 femei si 6 barbati au fost angajati.

Deasemenea, la Caravana ocuparii fortei de munca au participat 211 persoane de etnie roma, din care 84 au fost femei. Au fost incadrati in munca doar 2 romi, oferindu-se consiliere pentru 182 persoane (73 femei).

Actiunea a fost organizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca prin intermediul AJOFM Salaj cu scopul evaluarii situatiei somajului in mediul rural si in comunitatile de romi, precum si pentru identificarea si incadrarea in munca a rezervei de forta de munca de la sate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »