Sase familii din Salaj primesc ajutor financiar din partea Guvernului

Magazin Salajean 11 ianuarie 2008 0

 Sase familii din Salaj primesc ajutor financiar din partea Guvernului

Unui numar de sase familii din judetul nostru le-au fost acordate ajutoare financiare de catre Guvern, hotararea acordarii ajutoarelor fiind luata in sedinta de miercuri a executivului.

Situatia socio-materiala a acestor familii a fost evaluata prin anchete sociale efectuate de Directia de Munca si Protectie Sociala DMPS Salaj. Conform celor declarate de Elisabeta Matolcsi, directorul executiv al DMPS Salaj, vor primi cate 3.500 de lei patru familii, din care doua cu trei, una cu patru si una cu cinci persoane, 3.000 de lei o familie cu doua persoane si 4.000 de lei o familie cu cinci persoane.

Au fost alese, in urma anchetelor sociale, familii aflate in situatii de extrema dificultate din cauza starii de sanatate sau a situatiei financiare precare. Beneficiarii au venituri lunare foarte mici, provenind in principal din pensii pentru limita de varsta, pensii de invaliditate, alocatii familiale si ajutor social si traiesc in conditii de saracie. Persoanele adulte din aceste familii sau copiii acestora prezinta grave afectiuni de sanatate, care necesita tratamente medicale si interventii chirurgicale costisitoare care nu sunt suportate in totalitate de catre casele judetene de asigurari de sanatate. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se acorda aceste ajutoare financiare nu au posibilitatea sa obtina venituri din alte activitati, avand capacitate de munca redusa.

La nivel national vor fi acordate ajutoare financiare in valoare totala de 787.200 lei pentru un numar de 576 familii si persoane singure, din 35 de judete si municipiul Bucuresti. Ajutoarele se suporta din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »