Sase blocuri ANL

Magazin Salajean 10 iunie 2008 0

Cinci dintre cele sase blocuri ANL ce urmeaza sa faca parte din complexul de locuinte din Dumbrava, destinat tinerilor zalauani, sunt deja ridicate pana la nivelul parterului, ne-a declarat Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau. Lucrarile sunt mai avansate in cazul unuia dintre imobile, unde echipele SC Constructii Montaj SA Zalau au trecut la realizarea planseului, dar si in cazul gradinitei care va deservi locuitorii noului cartier, constructia ajungand la nivelul doi.

Cele sase blocuri, cu un total de 90 de apartamente, sunt cuprinse in prima etapa a proiectului prin care autoritatile administratiei locale intentioneaza sa construiasca in Zalau un cartier destinat famiilor tinere, care au nevoie de locuinte cu chirie sub pretul pietei.

Reamintim ca in etapa a doua a aceluiasi proiect, vor fi construite inca sase blocuri ANL cu 74 de apartamente de care vor putea beneficia zalauanii. In acest sens, autoritatile centrale au autorizat Studiul de Fezabilitate, iar in prezent se lucreaza la intocmirea Proiectului Tehnic. In etapa a doua vor fi ridicate blocuri cu cate doua etaje fiecare, acesta fiind regimul de inaltime impus de statia meteo a orasului, aflata in apropiere.

Proiectul prin care acest complex se ridica in Zalau are o valoare totala de peste 20 de milioane de lei (5.75 milioane de euro), din care pentru constructii montaj este prevazuta suma de 18 milioane de lei (5 milioane de euro). Ridicarea complexului este finantata de Agentia Nationala a Locuintelor, iar Primaria Zalau va suporta cheltuielile facute cu racordarea blocurilor la retelele de utilitati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »