Sapte primari, diplomati dintr-o lovitura

Magazin Salajean 12 septembrie 2007 0

Sapte primari, diplomati dintr-o lovitura

Sapte primari din Salaj au primit ieri diplome de merit din partea prefectului Andrei Todea pentru proiectele de finantare atrase si valoarea lor. Cei sapte edili sunt toti din mediul rural: Pamfil Berar, comuna Agrij, Ioan Barou, comuna Bocsa, Ioan Catana, comuna Chiejd, Pop Emeric, comuna Crasna, Vasile Lazar, comuna Maeriste, Florian Bonte, comuna Sag si Marina Ida Magdolna, comuna Boghis.

Premierea a luat in calcul si alte criterii printre care legalitatea actelor emise de administratiile locale si gradul de aplicare a legilor de fond funciar (numarul de cereri depuse, numarul de cereri solutionate, suprafata validata si suprafata pusa in posesie).

Prefectul Todea a declarat ca doreste ca evaluarea sa fie continuata si pe viitor, urmand ca la evaluarea edililor sa se tina cont si de parerea cetatenilor. In acest sens, se va crea o casuta de e-mail pe site-ul Institutiei Prefectului, unde acestia vor putea sa scrie opiniile vizavi de modul in care administratiile locale rezolva problemele comunitatilor.

15 milioane pentru infrastructura edilitara

In acelasi cadru, Todea a remarcat ca doua primarii din cele nominalizate ieri au reusit, prin asociere, sa acceseze 15 milioane de lei, cea mai mare suma primita in judet pentru introducerea retelelor de apa si canalizare menajera. Comunele Bocsa si Chiejd au obtinut finantare pentru un proiect ce prevede introducerea retelelor de apa si canalizare in sate. Suma de 15 milioane de lei este cea mai mare obtinuta in Salaj la acest capitol, a declarat Todea.

Primarul comunei Bocsa, Ioan Barou, ne-a declarat ca finantarea sus amintita este asigurata de Ministerul Mediului, in baza HG 904/2007. Am semnat in aceste zile Conventia de finantare cu Ministerul Mediului, iar acum lucram la documentatia pentru organizarea licitatiei la Proiectul Tehnic. Suntem singurele comune din judet care am obtinut o suma atat de mare pentru infrastructura edilitara, a mai spus primarul Barou.

Potrivit lui, durata de realizare a investitiei este de 2 ani, astfel ca, in 2009, peste 7.000 de persoane din sapte sate vor beneficia de apa si canalizare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »