Sapte comune dintr-o lovitura

Magazin Salajean 6 mai 2008 0

Sapte comune dintr-o lovituraSapte comune salajene au semnat contracte de delegare de gestiune cu Compania de Apa Somes Cluj, facand acum parte din Asociatia pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Somes-Tisa. Este vorba de Nusfalau, Boghis, Lozna, Letca, Ip, Bocsa si Somes Odorhei. Marcel Zaharia, directorul asociatiei respective, ne-a declarat ca, pe langa aceste comune, in viitor va beneficia de serviciile operatorului regional si comuna Bobota, unde nu exista, deocamdata, retea de apa si canalizare, dar administratia locala a demarat un proiect prin care infrastructura tehnico-edilitara din sate va fi rezolvata. In momentul de fata, Compania de Apa Somes Cluj este in faza de preluare a activitatii, ne-a declarat Marcel Zaharia.

Decizia edililor din toate aceste comune vine ca o aliniere la normele europene, potrivit carora, pentru a beneficia de sisteme de apa si canalizare, comunitatile trebuie sa aiba si un furnizor de servicii, care, in cazul acesta, va fi Compania de Apa Somes Cluj Napoca.

Sursa citata ne-a mai spus ca si programul SAMTID, prin care orasele din Salaj si judetul Cluj au beneficiat de reabilitari si extinderi ale retelei de apa, va fi continuat in mediul urban din cele doua judete, intrucat lucrarile ce s-au facut pana acum la retelele de apa reprezinta doar prima etapa dintr-un proiect complex, ce se va intinde si in anii urmatori. Pana acum, lucrarile au fost finantate din fonduri de preaderare. Continuarea , volumul de investitii se va face din fonduri structurale si de coeziune, a spus Marcel Zaharia.

Reamintim ca SAMTID este un program pilot pentru introducerea retelelor de apa, demarat la 15 iunie 2005, in cinci judete (Botosani, Salaj-Cluj, Calarasi, Alba si Hunedoara). In Salaj, prin acest program s-au reabilitat peste 63 de kilometri de retea si 1512 bransamente, realizandu-se totodata trei statii de repompare, o statie de pompare, opt rezervoare de inmagazinare a apei reabilitate, sase statii automate de clorinare si un laborator de analiza a apei la standarde europene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »