Saptamana mondiala a spatiului cosmic la liceul Mihai Viteazul

Magazin Salajean 10 octombrie 2008 0

Grupul Scolar Mihai Viteazul din Zalau a sarbatorit zilele acestea Saptamana mondiala a Spatiului Cosmic, eveniment educativ international al stiintei si tehnologiei si a contributiei acestora din urma la imbunatatirea conditiei umane. Astfel, un grup de elevi de la Mihai Viteazul au lansat joi, 9 octombrie, rachete in miniatura din curtea interioara a liceului. Au fost prezentate, printre altele, dispozitive de reflectie solara si referate pe teme specifice ale elevilor implicati in actiune, fiind notati in catalogul international al proiectului.

De retinut ca Saptamana mondiala a spatiului Cosmic a mai marcat evenimente precum lansarea primului satelit artificial al Terrei, Sputnik 1 (4 octombrie 1957), precum si semnarea Tratatului asupra principiilor care guverneaza activitatile statelor in explorarea pasnica a spatiului cosmic, inclusiv a Lunii si a celorlalte corpuri ceresti.

Mai notam ca aceasta saptamana a fost coordonata de catre Natiunile Unite cu sprijinul Asociatiei pentru Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic si a coordonatorilor locali in mai multe tari. In aceeasi perioada a anului trecut au avut loc, la nivel mondial, 424 astfel de evenimente, in 54 de tari, dar si in spatiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »