Saptamana mobilitatii europene provoaca elevii salajeni la miscare

Magazin Salajean 26 septembrie 2011 0

Saptamana mobilitatii europene provoaca elevii salajeni la miscare

Agentia pentru Protectia Mediului Salaj a organizat zilele trecute o serie de actiuni pentru marcarea Saptamanii Mobilitatii Europene si a Zilei Internationale fara Masina. La aceste manifestari au participat elevi si prescolari din judet, care, pentru efortul lor, au fost rasplatiti cu premii si diplome. Potrivit informatiilor furnizate de directorul AMP Salaj, Aurica Grec, la concursul de cros desfasurat in 19 septembrie la Cehu Silvaniei au luat parte 20 de copii si cadre didactice de la Scoala cu clasele I-VIII Andrei Muresanu si Scoala cu clasele I-VIII Gyulaffy Laszlo. In urbea de la poalele Magurii au raspuns prezent actiunii peste 300 de elevi de la Scoala Gimnaziala Silvania, Scoala Gimnaziala Bathory Istvan si Scoala Horea, participand, marti, la concursul de cros. In Jibou, s-a organizat un mars al ecologistilor, o prezentare de referate cu tema Saptamana mobilitatii europene si un concurs de alergari, la care au luat parte 40 de elevi de la Grupul Scolar Octavian Goga si Scoala Gimnaziala Lucian Blaga. Joi, in Zalau, peste 100 de elevi din opt unitati de invatamant (Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu, Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu, Scoala Gimnaziala George Cosbuc, Scoala Gimnaziala Porolissum, Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu, Scoala Gimnaziala Corneliu Coposu, Liceul de Arta Ioan Sima si Liceul Sportiv Avram Iancu) au alergat pe strada Corneliu Coposu pentru a promova miscarea.

Actiunile desfasurate in cadrul Saptamanii mobilitatii europene au constituit un mesaj adresat catre populatia judetului in favoarea miscarii si alternativelor de transport nepoluante. Incercam si pe aceasta cale sa facem educatie ecologica pentru a contribui la reducerea gradului de poluare din localitatile urbane ale Salajului, unde gradul ridicat al poluarii este cauzat, in principal de traficul rutier, a spus Aurica Grec, directorul APM Salaj, in cadrul unei conferinte de presa.

Cele patru orase din judet s-au inscris in competitia lansata de asezarile urbane europene pentru promovarea activitatilor menite sa sustina miscarea, sanatatea si alternativele de transport nepoluante.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »