Saptamana mobilitatii europene – marcata in trei orase din Salaj

Magazin Salajean 22 septembrie 2010 0

Saptamana mobilitatii europene - marcata in trei orase din SalajTrei orase salajene – Cehu Silvaniei, Simleu Silvaniei si Jibou – s-au inscris in campania Saptamana mobilitatii europene 2010, ce se desfasoara in aceste zile la nivelul a 2.027 de orase din 39 de state din Europa. In cadrul manifestarii, Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Salaj, in colaborare cu autoritatile publice locale din cele trei orase organizeaza o serie de activitati dedicate mobilitatii durabile, a anuntat sefa institutiei, Aurica Grec.

Astfel, astazi, in Jibou vor avea loc mai multe activitati tematice, printre care sustinerea de referate privind necesitatea reducerii poluarii cauzate de traficul intens, o expozitie de desene tematice, marsul ecologistilor si un concurs de ciclism. Intreceri pe bibiclete, la care vor particia elevi ai scolilor gimnaziale, vor fi organizate si in celelalte doua localitati partenere in proiect, respectiv Cehu Silvaniei, in data de 27 sepetembrie, si la Simleu, in 28 septembrie.

Tot cu ocazia Saptamanii mobilitatii europene 2010, Agentia va organiza drumetii, prin care urmareste implicarea tinerilor in promovarea mobilitatii durabile, la care vor participa elevi zalauani, dar si de la scolile gimnaziale din comunele Balan si Hida.

Ziua de 23 septembrie va fi dedicata unei drumetii in Aria Naturala Protejata Racas-Hida, la care vor lua parte circa 100 de elevi si profesori ai scolilor Balan si Hida. Actiunea de promovare a activitatilor fizice, a mersului pe jos, se desfasoara in cadrul proiectului <>, cofinantat de UE din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin POS Mediu, a precizat Aurica Grec. Astfel, aria naturala va deveni, pentru cateva ore, arena de desfasurare a unor concursuri tematice intre scolarii celor doua unitati de invatamant. Cei mai buni vor fi rasplatiti cu diplome si premii.

O zi mai tarziu, mai exact vineri, 24 septembrie, un grup de elevi din clasele I-IV de la Scoala Mihai Eminescu din Zalau vor merge intr-o excursie la Complexul arheologic Porolissum, ce va avea ca tema Calatorind in trecut invatam sa protejam viitorul. Lectia in aer liber va imbina intr-un mod placut cunostintele de istorie, informatiile privind modul de viata si grija pentru natura a stramosilor nostri cu informatiile despre necesitatea protejarii mediului, astazi, a mai spus oficialul salajean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »