Santier la Cehei pentru apa si canalizare

Magazin Salajean 13 decembrie 2007 0

Santier la Cehei pentru apa si canalizare

Primaria Simleu Silvaniei a primit in anul 2007 trei transe de bani in valoare totala de un milion de lei de la Guvern pentru extinderea retelelor de alimentare cu apa potabila si de canalizare menajera in zonele periurbane Cehei si Pusta-Vale. Fondurile guvernamentale sunt disponibile prin Programul de dezvoltare a infrastructurii in spatiul rural, instituit prin Ordonanta de Guvern nr. 7/2006, iar firma care a castigat lucrarea (in urma licitatiei publice) este TIM Cluj Napoca. Santierul a fost deschis in zona barierei dinspre Abator, pana acum fiind introdusi 350 de metri liniari de conducta din totalul de 6.450 de metri cat are sistemul.

Primarul Septimiu Turcas ne-a declarat ca prin proiect se va realiza o retea de alimentare cu apa potabila a carei sursa este sistemul centralizat de alimentare cu apa a orasului, punctul de racordare fiind prevazut in zona industriala. Conductele sunt din polietilena de inalta densitate si materialele au fost deja achizitionate pentru intreaga investitie.

Inspre Cehei a fost deschis frontul de lucru si pentru reteaua de canalizare menajera, dar in acest caz doar 80 la suta din necesarul de materiale a fost, deocamdata, achizitionat. Reteaua de canalizare menajera, cu o lungime de 8.010 de metri liniari, va permite evacuarea apelor uzate inclusiv pentru casele situate mai jos decat canalul colector. Pentru ca acest lucru sa poata fi realizat, se vor monta noua microstratii de pompare.

Administratia locala intentioneaza ca, de indata ce va fi realizat cate un tronson din sistemul de apa, respectiv de canalizare menajera, acesta sa fie dat in folosinta. In acest mod, populatia va beneficia in cel mai scurt timp de investitia respectiva.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »