Santier in centrul Zalaului

Magazin Salajean 24 martie 2010 0

Santier in centrul Zalaului

Centrul municipiului Zalau se va afla in santier in urmatoarele trei luni, lucrarile de reabilitare a retelei de canalizare din zona demarand ieri. Echipele firmei constructoare, OMS Ungaria, au spart deja o portiune din bulevardul Mihai Viteazul, in zona ceasului, fapt care a dat ceva batai de cap soferilor aflati in trafic.

Adevaratele probleme vor incepe abia in zilele urmatoare, cand, sustine Marcel Zaharia, directorul Companiei de Apa Sucursala Zalau, va fi tinta pickhammerelor traseul 9 Mai-Prefectura-Inspectoratul Scolar-Parcului-22 Decembrie, precum si zonele Titulescu, Cosbuc si strazile adiacente. Vorbim despre strazi vechi, ai caror locuitori se confrunta de ani buni cu lipsa canalizarii, precizeaza Zaharia.

Lucrari importante, ce vor crea un real disconfort cetatenilor din centrul municipiului, se vor desfasura in parcarea ce se intinde de la Troita, spre agentia de voiaj. Acestea vizeaza inlocuirea canalului colector principal al retelei, care se infunda frecvent si refula, trezind nemultumiri in randul locatarilor din zona bulevardului. In acelasi timp, va fi rezolvata si problema deversarilor directe in Valea Zalaului.

Autoritatile locale, Agentia pentru Protectia Mediului si Compania de Apa au sperat ca reabilitarea sistemului de canalizare din zona centrala sa fie realizata anul trecut, insa din cauza unor probleme tehnice (constructorul nu avea pe stoc o conducta speciala necesara unor astfel de lucrari), OMS a fost nevoita sa respecte graficul intocmit initial.

Investitiile derulate in aceasta perioada fac parte dintr-un proiect amplu de reabilitare si extindere a retelelor de apa/canal din judetele Cluj si Salaj, derulat prin Compania de Apa Somes, in valoare totala de 197 milioane de euro. Municipiului Zalau ii revin 20 milioane de euro, suma ce prevede modernizarea si extinderea a 16,5 kilometri de retele de apa, a 20 de kilometri de retele de canalizare si amplasarea a sase statii de pompare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »