Santier deschis pentru

Magazin Salajean 1 februarie 2008 0

Santier deschis pentru

Complexul de blocuri ANL pe care autoritatile locale il promit zalauanilor a inceput sa prinda contur in zona Grupului Scolar Voievodul Gelu odata cu fundatiile turnate aici de SC Constructii Montaj SA (constructorul care a castigat licitatia pe acest proiect). Potrivit Manuelei Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, pentru cele sase blocuri care vor fi ridicate aici intr-o prima etapa a fost deja amenajat drumul de acces la amplasament si a fost trasata pozitia imobilelor. Sapaturile au inceput in aceasta saptamana si vor continua in functie de vreme. De asemenea, gradinita care se construieste in cadrul complexului ANL are fundatia turnata 50 la suta, ne-a declarat purtatorul de cuvant.

In cartierul care va fi destinat familiilor tinere vor fi construite 12 blocuri, dar cum proiectul e de amploare, autoritatile centrale au hotarat ca se va lucra in doua etape, de cate sase blocuri fiecare. Astfel, pentru inceput se lucreaza la amenajarea a 90 de apartamente, in timp ce pentru etapa a doua este prevazuta realizarea a inca 74 de locuinte.

Proiectul prin care acest complex se ridica in Zalau are o valoare totala de peste 20 de milioane de lei (5.75 milioane de euro), din care pentru constructii montaj este prevazuta suma de 18 milioane de lei (5 milioane de euro). Ridicarea complexului este finantata de Agentia Nationala a Locuintelor, iar Primaria Zalau va suporta cheltuielile facute cu racordarea blocurilor la retelele de utilitati.

20 de apartamente ANL in 2008

Inainte de complexul din Dumbrava, anul 2008 va aduce zalauanilor un al treilea bloc ANL, dupa imobilul O3 si dupa blocul ANL dat in folosinta, la sfarsitul anului trecut, familiilor din E24. Imobilul la care ne referim – numit O4, dupa geamanul sau O3, este situat pe strada Olarilor si va avea 20 de apartamente. Potrivit sursei citate, lucrarile la acest obiectiv sunt in grafic, iar in prezent echipele de muncitoroi pun acoperisul si executa finisaje exterioare. Blocul va fi receptionat in primavara, la sfarsitul lunii martie, asa cum este prevazut in contractul pe care autoritatile administratiei locale l-au incheiat cu constructorul SC Lotus SA Zalau.

Cum proiectul este finantat de Agentia Nationala a Locuintelor, aportul Consiliului Local se regaseste in sustinerea financiara a racordarilor cladirii la retelele de utilitati. De partea tehnico-edilitara a proiectului se ocupa aceeasi firma amintita anterior, iar contractul in acest sens a fost semnat cu Primaria Zalau in aprilie 2007.

Societatea va trebui sa realizeze si accesul carosabil si pietonal in zona, valoarea totala a lucrarilor suportate din bugetul local fiind de circa 400.000 de lei (fara TVA).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »