Santajul politic, bun si el la ceva! Peste 73 de mii de salajeni vor avea pensii mai mari cu 20 la suta

Magazin Salajean 2 octombrie 2008 0

Santajul politic, bun si el la ceva! Peste 73 de mii de salajeni vor avea pensii mai mari cu 20 la sutaValoarea punctului de pensie a fost majorat, incepand de ieri, cu 20 de procente, prin transfer de la bugetul de stat. Aceasta majorare presupune un transfer de la bugetul de stat in valoare totala de 1.370 milioane de lei, acesti bani fiind prevazuti inca din 2007, de cand s-a votat bugetul.

De majorarea punctului de pensie cu 20 la suta vor beneficia toti pensionarii din sistemul public de pensii. Acest lucru inseamna ca, in judetul nostru, masura va fi aplicata asupra pensiilor a 73.657 de salajeni. De retinut ca majorarea respectiva se aplica fiecarui pensionar la punctajul sau de pensie, ne-a declarat directorul executiv al Casei Judetene de Pensii Salaj, Florian But.

Majorarea cu o luna mai devreme a pensiilor, de la 1 octombrie in loc de 1 noiembrie, pare sa fie o masura populista, prin care Guvernul Tariceanu mai bifeaza o actiune care sa-i aduca PNL un plus de capital electoral pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc peste mai putin de doua luni. Pana una, alta, de majorarea pensiilor vor beneficia, incepand cu aceasta luna, si pensionarii din agricultura, iar majorarea va fi acompaniata de recalcularea pensiilor pentru persoanele care au lucrat in grupele de munca I si II.

Pe de alta parte, reamintim ca surse din cadrul PSD au sustinut faptul ca , in conditiile in care Guvernul nu ar fi acceptat sa majoreze punctul de pensie cu 20 la suta de la 1 octombrie, social-democratii ar fi utilizat toate mijloacele posibile, inclusiv depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, pentru a forta acest lucru. Pozitia social-democratilor este argumentata prin faptul ca, incepand cu luna mai, diferenta dintre salariul mediu prognozat si salariul mediu realizat a fost de 10 la suta, ceea ce a reprezentat si o pierdere similara la nivelul pensionarilor cu pensii medii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »