Sanse pentru tinerii fara loc de munca

Magazin Salajean 22 decembrie 2010 0

Sanse pentru tinerii fara loc de munca

125 de salajeni aflati in cautarea unui loc de munca, vor putea participa, pe perioada a doi ani, in Zalau, la cursuri gratuite de formare profesionala pentru a-si gasi un job la nivelul cererii de pe piata muncii. Somerii interesati, in special tinerii absolventi de licee sau studii superioare, se vor putea inscrie la sediul AJOFM sau pe site-ul firmei clujene RSC Consulting, care deruleaza acest proiect (www.rsc-consulting.ro).

Cursurile se vor derula in cadrul proiectului, cu finantare europeana, O sansa pentru viitorul tau, care este implementat de RSC Consulting din Cluj in parteneriat cu AJOFM Cluj, AJOFM Salaj si autoritatea locala din municipiul Gherla. Proiectul, care se va derula pe perioada a doi ani, a fost lansat ieri la Zalau si este menit sa promoveze masuri active de ocupare a fortei de munca. Mai precis, dupa cum a explicat Steluta Racolta, manager de proiect si general manager al RSC Consulting, obiectivul general al proiectului este imbunatatirea capacitatii de ocupare si facilitarea accesului pe piata muncii a somerilor, a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si a persoanelor inactive, aplicand un sistem integrat de masuri des-tinate imbunatatirii aptitudinilor si dobandirii de competente noi in ocupatii din sfera serviciilor.

Proiectul a fost lansat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si va beneficia de un grant de 500.000 de euro. Pentru grupul tinta, 400 de persoane (275 din judetul Cluj, 125 din judetul Salaj), se vor derula activitati de consilere vocationala, formare profesionala (14 sesiuni de specializare si 16 sesiuni de perfectionare) si medierea locurilor de munca. Se vor derula gratuit cursuri pentru: manager de proiect, expert in achizitii publice, expert in accesarea de fonduri structurale si de coeziune europene, asistent manager, inspector pentru securitatea si sanatatea muncii, manager vanzari, broker asigurari, lucrator social, lucrator comercial. In cea de-a doua faza a cursurilor, participantii vor putea beneficia de pregatire in domeniul informaticii, a comunicarii, vor deprinde tainele lucrului in echipa, a muncii orientate catre client sau a organizarii locului de munca.

Steluta Racolta a mentionat ca la finalul proiectului se vor elibera 750 de certificate de formare profesionala, emise de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovatiei, care sunt recunoscute pe piata muncii din Romania, dar si din Uniunea Europeana. Totodata, se spera ca in urma medierii pentru gasirea unui loc de munca, 21 de persoane din grupul tinta isi vor gasi un job.

Solicitantul finantarii s-a infiintat in anul 2007 ca furnizor de servicii de formare profesionala. A derulat peste 100 de servicii de formare profesionala; a implementat un proiect PHARE pentru angajarea a 54 de persoane, iar acum deruleaza un proiect destinat cadrelor medicale de la Spitalul de Recuperare din Cluj si de la Spitalul de Urgenta din Targu Mures, si, totodata, este partener cu Universitatea Babes-Bolyai din Cluj intr-un proiect destinat studentilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »