Sanitarii priceputi, in concurs de prim ajutor

Magazin Salajean 17 mai 2010 0

Sanitarii priceputi, in concurs de prim ajutor

Elevii de gimnaziu din Salaj s-au intrecut, vineri, la faza zonala a concursului de educatie pentru sanatate si prim ajutor Sanitarii priceputi, organizat in cinci centre la nivelul judetului: la Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou, Ileanda si Sanmihaiu Almasului. Concursul a fost organizat de Filiala Salaj a Crucii Rosii, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj si Directia de Sanatate Publica Salaj. Candidatii au avut de trecut doua probe, una teoretica si una practica. Elevii au raspuns initial la un test tip grila, la zece intrebari privind masurile de prim ajutor. La partea practica a fost mai interesant, unde copiii au trebuit sa-si demonstreze abilitatile in acordarea primului ajutor unor presupuse victime in caz de inec, arsuri, plagi, electrocutare, precum si in tehnici de resuscitare.

La Zalau, competitia s-a desfasurat la Colegiul National Silvania, unde au participat sapte scoli din municipiu. In urma desfasurarii competitiei, s-au clasat pe primele trei locuri: Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu – locul I, Scoala Gimnaziala Gheorghe lazar – locul II, si Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu – locul III. La centrul Simleu Silvaniei au ajuns pe primele locuri: Scoala Gimnaziala Silvania, Scoala Gimnaziala Horia si Scoala Chiesd. La centrul Jibou s-au acordat doar doua premii, locul I – Scolii Gimnaziale din Balan si locul II – Grupului Scolar Octavian Goga Jibou.

Grupul Scolar Ioachim Pop Ileanda s-a clasat pe locul I la centrul din comuna, iar la centrul Sinmihaiu Almasului, tot pe primul loc, Scoala din Zimbor. Directorul Filialei Salaj a Crucii Rosii, Laura Bungenteanu, ne-a comunicat faptul ca aceste zece unitati scolare vor participa la faza judeteana a concursului, ce va avea loc in data de 28 mai, si la care vor participa si elevii de liceu. Pentru participarea la competitia de vineri, elevii au primit, din partea Crucii Rosii Salaj diplome si pachete cu dulciuri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »