Sanatatea romilor salajeni, in dezbatere publica

Magazin Salajean 21 octombrie 2011 0

Sanatatea romilor salajeni, in dezbatere publica

Institutia Prefectului Judetului Salaj va fi astazi gazda unei dezbateri publice cu titlul Programul de mediere sanitara: provocari si oportunitati pentru comunitatile cu romi din judetul Salaj, organizata de Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – Sastipen. Dezbaterea doreste sa puna in discutie publica, la nivel judetean, programul de mediere sanitara ca instrument de lucru in procesul de imbunatatire a starii de sanatate a populatiei de etnie roma, avand in vedere procesul de descentralizare a serviciilor de sanatate publica. In special, mediatorii sanitari au rolul de a netezi comunicarea dintre pacientii de etnie roma si personalul medical, astfel incat diferentele culturale sa nu stea in calea asistentei medicale. De asemenea, pe parcursul dezbaterii publice se urmareste si identificarea oportunitatilor de crestere a ratei de ocupare in randul mediatorilor sanitari care, prin activitatea prestata, asigura accesul membrilor comunitatilor cu romi, din judetul Salaj, la serviciile de sanatate publica.

La intalnire sunt invitati sa participe reprezentanti ai institutiilor publice locale si judetene, reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale specializate in problematica sanatatii, mediatori sanitari activi, coordonatori ai mediatorilor sanitari, reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene de sanatate publica, lideri ai comunitatilor cu romi si reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Romi.

Actiunea se inscrie in cadrul proiectului Programul de Mediere Sanitara: oportunitate de crestere a ratei de ocupare in randul femeilor rome, implementat in perioada 1 ianuarie 2011

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »