SAMTID-ul nu va respecta termenul de finalizare

Magazin Salajean 24 mai 2007 0

Lucrarile de introducere a retelelor de apa desfasurate prin programul SAMTID in toate cele patru orase din Salaj nu vor respecta termenul de finalizare stabilit pentru data de 9 iunie. Marcel Zaharia, presedintele Asociatiei pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Somes-Tisa, ne-a declarat ca depasirea termenului este cauzata de faptul ca timp de o luna, nu a existat nici o firma de consultanta in programul respectiv. Pana in 15 aprilie consultanta era asigurata de firma Luis-Berger, care avea contract cu Ministerul Integrarii Europene. Pentru a asigura continuitatea in materie de consultanta, autoritatile centrale au incheiat, intr-adevar, un nou contract cu o alta firma in iarna, dar aceasta si-a inceput activitatea doar din 10 mai.

Pe langa acestea, in Zalau si in Simleu Silvaniei au mai ramas de pus in functiune retelele de apa. In municipiu se lucreaza si la rezervoarele de apa. La cel din cartierul Bradet executia se apropie de final, iar la celelalte, din Dumbrava si din Ortelec, lucrarile sunt in curs de derulare. Se vor finaliza si ele destul de curand, a adaugat Zaharia.

Potrivit acestuia, tot in Zalau, au mai ramas de montat camine si de refacut strazile pe care s-au desfasurat santiere. Firmele contractate de OMS Ungaria, care au in grija acest aspect, s-au apucat deja de lucrari, a spus Marcel Zaharia, spunand ca asemenea lucrari stradale se deruleaza si in Cehu Silvaniei si Jibou.

Avand in vedere toate acestea, sursa citata a considerat ca nu este cazul sa fortam si sa facem receptia pe SAMTID la data stabilita doar ca sa receptionam ceva. Este de preferat sa asteptam inca o luna in plus, dar sa fim siguri ca este totul finalizat cum trebuie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »