Samsarii sălăjeni de mașini, loviți sub centură de Guvern

Eliminarea taxei de timbru a declanșat, așa cum se știe, un val de înmatriculări de autovehicule second-hand, atât la nivel național, implicit și în cazul județului nostru, aflat în vârful topului în ceea ce privește numărul de înmatriculări auto, în special a autovehiculelor second-hand (la mâna a doua), aduse de peste hotare. Programările la RAR Sălaj au ajuns să fie un adevărat calvar pentru sălăjenii care doresc să se programeze, fiind necesare luni de așteptare până în ziua în care se pot prezenta cu autoturismul la filiala sălăjeană a Registrului Auto.

Nici în țară situația nu este schimbată în bine însă autoritățile din județele în care comerțul cu mașini second hand a devenit tradiție, au avut cel mai mult de suferit. Anticipând faptul că situația va căpăta amploare în perioada următoare, guvernații nu au stat prea mult pe gânduri și au încercat să găsească soluții pentru a diminua oarecum numărul înmatriculărilor, în special a celor în cazul autovehiculelor second hand, aduse în România. 

Guvernul intentionează așadar, potrivit unor discuții purtate la sfârșitul săptămânii trecute, “instituirea unui regim fiscal distinct, aplicabil persoanelor fizice care transferă din patrimoniul personal, în cursul unui an, mai mult de două autoturisme”, potrivit unui proiect discutat zilele trecute de Executiv cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. 

Astfel, în cazul unei persoane care vinde mai mult de două autoturisme pe an, indiferent de data dobândirii, pentru cel de-al treilea autoturism vândut vor fi aplicabile regulile de impunere specifice activitatilor independente, potrivit proiectului de act normativ.

 RAR Sălaj – programările au ajuns în luna ianuarie, anul viitor

Județul Sălaj a înregistrat în acest an un număr record de înmatriculări auto, media lunară a înmatriculărilor fiind de 600 de autovehicule. Dintre acestea, doar 15 au fost autovehicule noi, restul fiind mașini la mâna a doua, majoritatea aduse din Germania. Situația generată este una care a lovit, în primul rând, în programările RAR Sălaj, implicit cele de la Serviciul înmatriculări auto. Cei care doresc să obțină, astăzi, o programare la Registrul Auto din Zalău, trebuie să știe faptul că va fi programat, cel mai devreme, în 25 ianuarie 2018, însă acest termen este prelungit cu fiecare zi care trece.

 

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “Samsarii sălăjeni de mașini, loviți sub centură de Guvern”

 1. Anonim

  De aia se cere spaga la rar 200 de euro pentru a intra in fata sa te programezi….si ne miram ca fara sa achiti astepti 3 luni

 2. Anonim

  CU 100 -200 TE REZOLVI SA NU MAI STAI LA RIND !!!

 3. Anonim

  peste 10% din economia Zalaului este asigurata de acesti SAMSARi, excroci, smenari, hoti, mincinosi, sau cum vrei sa le mai zici !
  dar pe govern in freaca grija banului, pe cand ceea mai mare problema ar fi SIGURANTA rutiera a acestor masini. Toate sunt aduse cu problem majore de dincolo, si sunt reparate superficial, si asa ajung in traffic adevarate BOMBE pe roti, conduse de multe ori de tot felul de prosti/handicapati/smecheri de 2 lei

Leave a Comment