Sampania de Simleu vrea sa loveasca piata prin calitate

Magazin Salajean 28 noiembrie 2007 0

Sampania de Simleu vrea sa loveasca piata prin calitate

Intrata in ultima perioada intr-un con de umbra, cauzat probabil si de unii fosti patroni nu foarte bine intentionati, odata renumita sampanie (sau mai legal spus, vin spumant) produsa in la fel de celebrelele galerii subterane de sub Magura Simleului isi propune, prin vocea directorului sau, o reintrare in forta pe piata de profil. Argumentul suprem: calitatea.

Pentru cei care nu stiu, societatea Spumante Silvania S.A. este producatoarea renumitului vin spumant SILVANIA inca din anul 1974. Vinul spumant este produs dupa metoda traditionala Champenoise, prin fermentare in propria sticla, procedeu care dureaza intre unu si trei ani. Pe tot parcursul acestei lungi perioade este obligatoriu ca umiditatea si temperatura (12 grade Celsius) sa fie constante. Aceste conditii nu se pot obtine decat in hrube adanci si intinse ca cele de la Magura Simleului, aflate la 60 m sub stanca, cu galerii de circa 3,5 km lungime. Acest procedeu lent si natural imbogateste vinul cu bioxid de carbon disipat molecular in masa bauturii si ofera calitatea exceptionala a spumantelor obtinute prin aceasta metoda, folosita la producerea celor mai rare, fine si scumpe vinuri spumante din lume. De-a lungul timpului, vinul spumant Silvania a obtinut nenumarate premii si medalii la concursurile nationale de vinuri spumante. Cel mai recent premiu este cel obtinut anul trecut, la Festivalul International al Viei si Vinului Bachus de la Focsani, unde vinul spumant Silvania a primit doua medalii de argint si una de bronz.

Din pacate, chiar daca calitatea a ramas aceeasi de-a lungul timpului, nu acelasi lucru se poate spune despre promovarea acestui produs, intrat in conul de umbra al concurentei, mult mai slaba calitativ, dar cu un marketing mult mai bine pus la punct. Una peste alta, fabrica din Simleu Silvaniei lucreaza in acest moment la doar 10 la suta din capacitate. Motorul indelungatului proces de fabricatie este o echipa de zece persoane, in exclusivitate femei, in frunte cu seful de productie, inginer tehnolog Florin Breje.

In prag de 2008, in plin sezon al vanzarilor record pentru acest gen de produs, spumantele Silvania vor, si pot mai mult. Suntem in plin proces de expansiune, concretizat deocamdata prin angajarea unui director de vanzari si cresterea acoperirii nationale de la 5 la 30 la suta, prin semnarea de contracte cu mari distribuitori la nivel national, precizeaza Virgil Bob, directorul societatii. Argumentul forte in fata concurectei ramane calitatea produsului, dar si faptul ca acesta este unul natural. Incercam sa piata prin calitate, concluzioneaza Virgil Bob. De alfel, se pare ca spumantele de Simleu Silvaniei se numara printre putinele produse de profil de pe piata romaneasca care respecta toate standardele Uniunii Europene. Trebuie remarcat ca azi majoritatea spumantelor se proceseaza prin fermentarea fortata a vinurilor in rezervoare, in doua – trei saptamani, prin metoda Charmat. E rapid si ieftin, dar e o diferenta… pe care o veti simti la spumantul Silvania. Dar si citind mai atent etichetele produselor.

In prezent, societatea Spumante Silvania, detinuta din 2004 de Prod Com Andante din Baia Mare, produce si comercializeaza in principal vin spumant obtinut prin metoda clasica de fermentare in sticla, la fel de celebrul vinifruct (un spumant slab alcoolizat, cu aroma de fructe) dar si vin. Pentru viitor se doreste largirea gamei de produse printr-un vermut aromatizat exclusiv natural, cu arome de la 18 plante. Toate produsele companiei se vand sub marca Silvania.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »