Saltati din baruri de politisti

Magazin Salajean 7 iunie 2010 0

Saltati din baruri de politisti

Aproape 200 de elevi au fost prinsi de catre politisti prin barurile si parcurile din orasele Simleu Silvaniei si Jibou, in timpul orelor de scoala. Dupa ce au fost mustrati de profesorii care i-au insotit pe politisti la raziile efectuate in urma cu cateva zile, chiulangiii au fost trimisi la orele de curs.

Politistii salajeni au depistat aproape 200 de elevi in baruri si prin parcuri in loc sa fie la orele de curs, intr-o actiune desfasurata la finele lunii mai, in orasele Simleu Silvaniei si Jibou, in scopul prevenirii absenteismului scolar. Lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, insotiti de cadre didactice, au controlat localurile de alimentatie publica din apropierea unitatilor de invatamant, precum si parcurile din localitati.

In timpul actiunii, au fost gasiti 178 de elevi care, in loc sa fie la orele de curs, se aflau in localuri publice sau in parcuri. Tinerii se scuzau ca lipsesc de la orele de curs pentru ca scolile sunt in greva, la acea data, neavand loc astfel de actiuni de protest. Dupa ce au fost identificati, elevii au fost trimisi la cursuri, ne-a comunicat ofiterul coor-donator al Politiei de Proximitate la nivelul judetului Salaj, Constantin Dida. Potrivit sursei citate, in timpul actiunilor s-au aplicat si doua avertismente operatorilor economici care au vandut tigari minorilor. Dupa efectuarea raziilor, politistii au intocmit informari cu numele elevilor chiulangii, pe care le-au inaintat conducerii unitatilor de invatamant, abilitate in a-i mustra pe elevi.

Politistii spun ca asemenea activitati vor continua si saptamana aceasta la Zalau si Cehu Silvaniei, pentru prevenirea implicarii elevilor in fapte antisociale si pentru reducerea riscului de victimizare. In acelasi timp, unul dintre obiectivele vizate in aceste activitati este prevenirea absenteismului scolar prin frecventarea de catre elevi a localurilor publice in timpul orelor de curs.

Astfel de actiuni preventive sunt derulate in scoli de catre lucratori ai Serviciului de Combatere a Criminalitatii, Politiei de Proximitate, Biroului de Prevenire si Combatere a Criminalitatii, precum si de reprezentanti ai Agentiei Nationale Antidrog.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »