Salariile si programul de munca, in negociere la Michelin Romsteel Cord

Magazin Salajean 11 februarie 2008 0

Contractul colectiv de munca pe anul 2008 pentru angajatii Michelin Romsteel Cord Zalau a fost discutat vineri, in cadrul unei prime runde de negocieri intre patronat si sindicat. La intanire au fost prezenti reprezentanti ai Sindicatului Romsteel Cord (SRC) si o comisie de negociere din partea angajatorului.

Vechiul contact colectiv a expirat la 31 ianuarie, drept pentru care, la data de 4 februarie au demarat negocierile pentru semnarea unui nou contract, a declarat Adrian Ilies, liderul SRC. In cadrul acestei prime runde am cazut de acord asupra unor aspecte generale privind noul contract, urmand ca punctele mai sensibile, precum cresterile salariale si programul de lucru, sa fie discutate la intalnirile ulterioare, a afirmat aceeasi sursa. Liderul de sindicat a mai afirmat ca se doreste incheierea negocierilor in termenul prevazut de lege, respectiv 60 de zile, sindicalistii fiind dispusi pentru asta chiar la cate doua runde de negocieri pe saptamana. Dat fiind faptul ca, de exemplu, in cazul unor cresteri salariale, ele intra in vigoare de la data semnarii contractului, cu cat se incheie mai repede negocierile, cu atat mai bine pentru angajati. Negocierile merg deocamdata bine, fara tensiuni. Cred ca fiecare parte am avut de invatat din experienta anului trecut, cand a fost declansat conflictul de munca, si negocierile au durat din ianuarie pana in aprilie, a conchis Adrian Ilies.

Cei circa 300 de angajati ai Michelin Romsteel Cord Zalau au beneficiat in 2007 de o crestere salariala de 8 la suta.

Parte a grupului Michelin, Romsteel Cord Zalau produce, incepand cu 2004, cordul metalic din scheletul anvelopelor pentru pneurile Michelin, avand o cifra de afaceri de peste 30 milioane de euro in 2006. Produsele fabricii sunt destinate exclusiv uzinelor Michelin producatoare de anvelope din Europa si din America de Nord, 80 la suta din productie fiind destinata exportului, iar diferenta de 20 la suta mergand la cele doua fabrici de anvelope din Romania – Silvania Zalau, respectiv Victoria Floresti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »