Salarii mai mari pentru muncitorii din Tenaris

Magazin Salajean 27 mai 2010 0

Salarii mai mari pentru muncitorii din TenarisDupa mai bine de doua luni, metalurgistii de la Tenaris Silcotub au incheiat negocierile purtatea cu patronatul pe marginea contractului colectiv de munca, obtinand o crestere salariala de 9 procente, ne-a declarat liderul sindicatului din fabrica de tevi, Alexandru Rus. Potrivit spuselor sale, majorarea se aplica incepand cu data de 1 aprilie. Daca luam in calcul si valoarea procentuala a bonusurilor negociate pentru productivitate si calitate de care beneficiaza personalul muncitor, putem spune ca salariile celor din sectii cresc, in medie, din prima zi a lunii aprilie cu 15 la suta, a precizat presedintele Sindicatului Metalurgistul.

Rus s-a declarat relativ multumit de rezultatele negocierilor, desi solicitarea initiala a reprezentantilor salariatilor viza o crestere cu 30 de procente a salariilor: Tinand cont de situatia existenta la nivel national, cand se vorbeste despre diminuarea salariilor bugetarilor si taierea pensiilor, ma declar relativ multumit de ceea ce am obtinut. Mai ales ca nu am pierdut nimic, nici drepturile anterioare. In urma negocierilor, angajatii de la Tenaris si-au pastrat primele la nivelul din 2009: 120 de lei de Paste si de Craciun, alti 120 de lei, cu ocazia Zilei Metalurgistului si 440 de lei, prima de vacanta. In plus, sindicalistii si patronatul au cazut de acord in privinta introducerii unei noi bonificatii, respectiv 500 de lei pe an, acordata lucratorilor care participa la cursurile de formare organizate in fabrica.

Potrivit contractului colectiv de munca din fabrica de tevi, in caz de concedieri individuale, salariatul va primi 60 la suta din salariul de baza pentru fiecare an de vechime, pentru ca la concedieri colective, sa se negocieze drepturi suplimentare. Disponibilizatii de anul trecut au primit 80 la suta din salariul de baza pentru fiecare an de vechime.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »