Salajul va primi 25 de ambulante noi

Magazin Salajean 6 septembrie 2007 0

Salajul va primi 25 de ambulante noi

In ciuda faptului ca Serviciul de Ambulanta Salaj trebuia sa primeasca in aceasta luna masini noi, acestea nu vor ajunge in judet decat in noiembrie. Cele 25 de ambulante promise de autoritatile de la Bucuresti vor veni in doua transe, cea din noiembrie fiind urmata de alta in primavara anului viitor. Directorul Serviciului sus amintit, dr. Ioan Cordea, ne-a declarat ca Ministerul Sanatatii a facut deja licitatia pentru achizitionarea masinilor ce vor fi repartizate judetelor. Salajul va primi ambulante noi cu certitudine. Vom primi o ambulanta de tip C, care este cea mai performanta, putand asigura protejarea respiratorie pe timpul transportului, dar si masini de tip A1, A2, B1 , B2 si AMD (Asistenta Medicala la Domiciliu). Potrivit sursei citate, cu ambulanta de tip AMD va merge la domiciliul bolnavului un medic care ii va acorda acestuia ingrijiri, iar daca va considera necesar, va solicita transportul pacientului la spital.

In prezent, Ambulanta Salaj are in dotare 39 de autosanitare, dar cum toate au peste 5 ani vechime, ar trebui casate. Judetul se numara printre putinele care nu inca o ambulanta de tip C, acesta fiind cel mai actual model folosit la nivel national.

Angajati mai multi

Daca in urma cu cateva luni Serviciul de Ambulanta avea probleme si in ceea ce priveste numarul mic al personalului, dr. Cordea ne-a declarat ca situatia s-a mai echilibrat in urma angajarii a 12 persoane. Este vorba de ambulantieri si asistenti pentru unitatile din Crasna, Jibou si Simleu. In perioada urmatoare vor fi angajati si medici pentru unitatile de la Zalau si Simleu (cate unul). Au fost trimise deja solicitarile de posturi la Bucuresti, asteptam aprobarea Ministerului Sanatatii, dupa care vom putea organiza concurs, ne-a spus Ioan Cordea.

Ambulanta Salaj functioneaza doar cu 119 angajati, din care numai patru medici, desi, potrivit normativului Ministerului Sanatatii din 2003, serviciul respectiv ar trebui sa aiba aproximativ 270 de angajati, dintre care 28 medici.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »