Salajul, sub amenintarea Codului Galben

Magazin Salajean 22 aprilie 2008 0

Salajul, sub amenintarea Codului GalbenAdministratia Nationala de Meteorologie si Hidrologie a emis, ieri, o atentionare meteo – cod galben – care a intrat in vigoare inca de aseara, la ora 23, urmand sa dureze pama azi, la ora 21.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie si Hidrologie, in intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea zonelor, la inceput in cele din vestul, centrul si nordul tarii, apoi, in cursul zilei de azi si in sud si sud-est. Vor fi averse, frecvente, descarcari electrice, izolat grindina si intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie. De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie si Hidrologie a anuntat ca in judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Cluj, Mures, Harghita, Suceava si Salaj, precum si in zona de munte a judetelor Alba, Bihor, Hunedoara, Gorj, Neamt si Bacau, se vor totaliza cantitati de apa intre 25 si 45 de litri pe metru patrat.

Atentionarea meteo cod galben prognozeaza o serie de fenomene meteorologice (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate), care sunt obisnuite pentru zona respectiva, dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. De asemenea, codul galben arata ca exista risc de cresteri de debite si niveluri de ape.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »