Salajul, sters de pe harta Romaniei

Magazin Salajean 17 iulie 2007 0

Salajul, sters de pe harta RomanieiMult trambitatul program al Ministerului Sanatatii privind investigatiile medicale gratuite, cel putin pentru salajeni, pana la ora actuala, s-a dovedit o mare cacialma. Daca in alte judete ale tarii, factorii postali nu fac fata actiunii de distribuire a taloanelor pentru analize gratuite, in Salaj, lucrurile stau taman pe dos. Pana la ora actuala (n.r. ieri, 16 iulie), nu am primit nici un astfel de talon, ne spune seful Oficiului Judetean de Posta Salaj, Vasile Lungu. Cu alte cuvinte, salajenii nascuti in aceasta luna, care ar fi trebuit sa intre deja in posesia taloanelor respective, se intreaba daca nu cumva, din motive necunoscute, judetul nostru a fost sters de pe harta Romaniei. Oricum, nu este pentru prima data cand salajenii constata faptul ca sunt a cincea roata la caruta.

Contactat, directorul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj, Corin Penciuc, ne declara ca a fost informat asupra situatiei, insa este legat de maini si de picioare: Din pacate, operatiunea nu se desfasoara prin noi. De acest lucru se ocupa (n.r. noi credem ca ar fi trebuit sa o faca, deja) Ministerul Sanatatii si Posta. Acestea fiind spuse, facem stanga imprejur si il contactam din nou pe Vasile Lungu, care ne asigura ca va lua legatura cu factorii responsabili, astfel incat, din punctul sau de vedere, situatia se va rezolva in aceste zile. Seful Oficiului Judetean de Posta mai sustine ca factorii postali din Salaj au primit toate instructiunile cu privire la distribuirea taloanelor, astfel incat operatiunea talonul sa fie rezolvata cat mai repede.

Potrivit zicalei teoria ca teoria, practica ne omoara, desi la nivel abstract stam excelent, se pare ca, din motive mai mult decat ciudate, suntem nevoiti sa asteptam ca cineva, de la centru, sa isi aduca aminte de noi.

Pe de alta parte, la inceputul lunii in curs, CAS Salaj anunta ca a intrat in posesia unui buget de 832.000 de lei (pentru serviciile medicilor de familie si plata serviciilor paraclinice), bani destinati, in Salaj, programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei. Iata ca banii au venit, insa, culmea ironiei, nu avem cum sa-i cheltuim.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »