Salajul sta bine cu organizarea alegerilor

Magazin Salajean 5 mai 2008 0

Salajul sta bine cu organizarea alegerilorPrefectul Andrei Todea a participat saptamana trecuta la videoconferinta organizata de Ministerul Internelor si Reformei Administrative si Ministerul Sanatatii Publice, in cadrul careia au fost abordate cateva probleme legate de activitatile curente specifice. Astfel, in prima parte a reuniunii de lucru, secretarul de stat Victor Paul Dobre a facut o trecere in revista a stadiului realizarii activitatilor din Programul calendaristic privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru autoritatile publice locale din anul 2008. In principal, s-a pus accent pe derularea procedurilor de achizitii publice in vederea tiparirii buletinelor de vot si ridicarea hartiei pentru buletinele de vot. Potrivit datelor centralizate, la aceasta ora exista 15 judete la nivelul carora nu au fost finalizate procedurile de achizitie a serviciilor de tiparire, ori nu au reusit sa ridice cantitatile de hartie repartizate. Din fericire, la nivelul judetului Salaj, Institutia Prefectului a finalizat toate aceste activitati, fiind incheiata totodata si procedura de achizitionare a serviciului de tiparire.

Victor Paul Dobre a atras atentia celor 15 judete ca au ca termen de finalizare a activitatilor – care tin de tiparirea buletinelor de vot, data de 6 mai, fiind posibile sanctiuni in cazul nerespectarii termenului precizat de catre secretarul de stat.

In partea a doua a videoconferintei, subsecretarul de stat, Raed Arafat, a prezentat Ordinul 168/418/2008 pentru aprobarea Metodologiei de raportare a cazurilor si evenimentelor la care intervin serviciile publice de ambulanta. De asemenea, subsecretarul de stat a abordat si o serie de alte probleme legate de activitatea serviciilor de ambulanta, cum ar fi: respectarea prevederilor legale privind pregatirea ambulantelor pentru interventii, finalizarea programului de atestate pentru medici – cu prioritate pentru cadrele care lucreaza in unitatile de urgenta – care va fi predat Centrului de Perfectionare si Atestare in vederea demararii cursurilor in luna iunie.

La videoconferinta au mai fost prezenti subprefectii, vicepresedintele BEJ Salaj, membrii Grupului tehnic de lucru constituit pe langa Comisia tehnica judeteana, reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica, Serviciului de Ambulanta si seful Centrului Operational din cadrul ISU Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »