Salajul se pregateste pentru recensamantul populatiei si al locuintelor

Magazin Salajean 27 ianuarie 2011 0

Salajul se pregateste pentru recensamantul populatiei si al locuintelor

In vederea realizarii in bune conditii a Recensamantului populatiei si al locuintelor care se va desfasura in luna octombrie 2011, Institutia Prefectului Judetului Salaj a luat masuri pentru transmiterea, catre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara – Centrul National de Geodezie, Car-tografie, Fotogrammetrie si Teledetectie, a datelor restante cu denumirile strazilor si numarul de identificare a imobilelor pentru fiecare constructie in parte. Este important ca, in perioada ianuarie – octombrie 2011, consiliile locale din judet sa nu mai adopte hotarari privind schimbarea denumirilor de strazi si renumerotarea cladirilor, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, prefectul de Salaj, Vegh Alexandru.

De asemenea, acesta a precizat ca Institutia Prefectului a solicitat, tuturor primariilor din judet, luarea masurilor necesare pentru reglementarea tuturor si-tuatiilor existente pe raza comunei, cu atentie marita pentru populatia de etnie roma, in cea ce priveste clarificarea situatiei locative a persoanelor si eliberarea actelor de identitate, precum si inscrierea adresei in acestea pentru cetatenii care au implinit varsta de 14 ani, si eliberarea certificatelor de stare civila, unde este cazul. Din baza de date existenta la Institutia Prefectului Judetului Salaj, s-au identificat un numar de 1.286 de case fara documente de proprietate si un numar de 187 persoane fara acte de identitate. Cred, insa, ca situatia, in realitate, este mult mai grava, spune prefectul. Astfel, principalele localitati cu cel mai mare numar de locuinte fara documente de proprietate sunt: comuna Sag, sat Mal 2 – 135 de locuinte; comuna Bobota, sat Dersida – 160 de locuinte; comuna Bocsa, sat Borla – 44 de locuinte; comuna Nusfalau – 77 de locuinte; comuna Halmasd – 44 de locuinte; comuna Marca, catunul Hiresti – 56 de locuinte; Cehu Silvaniei, sat Motis – 50 de locuinte; Comuna Boghis – 69 de locuinte.

Printre localitatile cu cel mai mare numar de persoane fara acte de identitate se numara: Romanasi – 15 persoane; Hida – 40 de persoane; comuna Crasna, sat Huseni – 22 de persoane; comuna Balan, sat Galgaul Almasului – 14 persoane; comuna Nusfalau – 9 persoane; comuna Ileanda – 180 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »