Salajul primeste noi vouchere saptamana viitoare

Magazin Salajean 7 aprilie 2010 0

Salajul primeste noi vouchere saptamana viitoare

Tichetele suplimentare pentru editia 2010 a programului Rabla vor ajunge in judetul Salaj saptamana viitoare, au anuntat oficialii Administratiei Fondului pentru Mediu. Institutia a primit de la Imprimeria Nationala cele 50.000 de vouchere suplimentare si le va distribui centrelor Remat din intreaga tara, pe judete, incepand de astazi, in functie de numarul de locuitori al acestora, se precizeaza intr-un comunicat de presa. Pe site-ul AFM a fost publicat deja un calendar in care reprezentantii Remat-urilor gasesc ordinea pe judete si zilele in care pot veni la Bucuresti pentru a lua tichetele, masura fiind luata pentru evitarea aglomeratiei. Salajul este programat in 15 aprilie, alaturi de alte patru judete.

In judetul Salaj au fost autorizati, potrivit AFM, patru colectori care au incheiat protocol de distributie a tichetelor valorice: Balti Dob Zalau, Mivas Trans Corporation, Remat Salaj si Vanbarex Sarmasag.

Editia 2010 a programului Rabla a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher care poate fi valorificat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi. Prima de casare a ramas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunta la momentul lansarii ca spera sa scoata din uz intre 50.000 si 60.000 de rable. Toate cele 50.000 de tichete tiparite initial au fost impartite firmelor de colectare autorizate in aproximativ o luna, perioada in care au fost casate circa 32.000 de masini vechi, cam tot atat cat in intreg anul 2009.

La mijlocul lunii martie, Guvernul a suplimentat bugetul alocat pentru derularea programului Rabla cu 195 milioane lei, pentru achizitionarea unui numar suplimentar de 50.000 vouchere utilizate la casarea masinilor uzate, la o saptamana dupa ce AFM anuntase ca a epuizat toate cele 50.000 de tichete destinate casarilor de masini mai vechi de zece ani prin programul Rabla, care ar fi trebuit sa ajunga pentru intregul an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »