Salajul primeste inca o transa de bani pentru Casa Verde

Magazin Salajean 8 noiembrie 2010 0

Salajul primeste inca o transa de bani pentru Casa Verde

Succesul de care s-a bucurat, la nivel de judet, programul guvernamental privind instalarea sistemelor de incalzire ce utilizeaza energie regenerabila, i-a determinat pe oficialii de la Bucuresti sa suplimenteze in doua randuri fondurile distribuite Salajului. Ca urmare, in judet au ajuns aproape 2 milioane de lei, cu 54 la suta mai mult decat s-a primit initial.

Administratia Fondului de Mediu (AFM) a suplimentat din nou fondurile alocate Salajului pentru programul Casa Verde, in conditiile in care banii din prima suplimentare sunt pe terminate. Astfel, judetului i s-au mai repartizat aproape 263.000 de lei, suficienti pentru sprijinirea a 43 de salajeni care vor sa-si achizitioneze panouri solare. Doar 11 judete din tara au fost cuprinse in lista beneficiarilor unei noi transe de bani.

Reamintim ca Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Salaj a primit, initial, pentru Casa Verde, circa 1,26 milioane de lei, ce s-au epuizat inca din prima luna de derulare a programului. In urma unei distribuiri, in judet au mai ajuns 419.000 de lei, pentru ca dupa aceasta imparteala, suma totala alocata Salajului sa atinga 1,94 milioane de lei. Asa se face ca de subventia pentru achizitia de panouri mai pot beneficia 50 de salajeni.

Pana in prezent, sustin oficialii institutiei, 274 de salajeni si-au depus solicitari de finantare, dintre care 236 pentru instalarea de panouri solare, 37 pentru centrale cu peleti si rumegus si doar unul pentru pompe de caldura. AFM a aprobat, deocamdata, 118 dosare din judet si a respins trei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »