Salajul primeste de la Guvern alti 35 de miliarde de lei

Magazin Salajean 22 februarie 2007 0

Autoritatile administratiei publice locale din judetul Salaj vor primi, in acest an, fonduri in valoare de 3,5 milioane de lei (35 miliarde de lei vechi) pentru modernizarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice.

Guvernul a aprobat – in sedinta care a avut loc marti – repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata (TVA) pentru retehnologizarea, modernizarea si dezvoltarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice. Sumele au fost alocate autoritatilor administratiei publice locale, care au depus proiecte viabile la Ministerul Administratiei si Internelor.

Fondurile vor fi administrate de Consiliul Judetean si consiliile locale salajene, urmand sa fie cheltuite conform prevederilor legislatiei in vigoare privind achizitiile publice.

Reamintim ca Executivul a creat, printr-o serie de masuri deja adoptate, premisele necesare pentru reducerea treptata, pe parcursul a 3 ani, a subventiilor acordate de la bugetul de stat pentru acoperirea diferentelor de pret si, totodata, de tarif la energia termica livrata populatiei prin sisteme publice centralizate de productie si distributie. Initiativa Guvernului are in vedere inclusiv eliminarea pretului national de referinta, incepand cu acest an. Astfel, sumele alocate de la bugetul de stat pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei s-au diminuat anual, incepand cu anul 2005, cu o cota de 33 la suta in primul an, de 66 la suta in al doilea an si de 100 la suta in al treilea an, raportate la sumele defalcate din TVA pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei, prevazute pe anul 2004. Sumele disponibilizate se utilizeaza de catre consiliile locale si judetene pentru retehnologizarea, modernizarea si dezvoltarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice. Suma totala alocata in acest sens, in anul 2006, la nivel national, a fost de aproximativ 490 milioane de lei noi, repartizata in trei transe.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »