Salajul nu a primit vaccinuri impotriva gripei noi

Magazin Salajean 26 noiembrie 2009 0

Salajul nu a primit vaccinuri impotriva gripei noi In conditiile in care alte judete ale tarii au intrat deja in posesia a zeci de mii de vaccinuri impotriva gripei noi, in Salaj, pentru moment, nu se stie nici cate doze vor ajunge si, desigur, nici cand acestea vor fi repartizate. Cu toate acestea, reprezentantii Directiei de Sanatate (DSP) Publica Salaj ne marturisesc ca asteapta, in acest sens, informatii oficiale din partea Ministerului Sanatatii. Aceleasi surse sustin ca, imediat ce vor ajunge in judet, dozele de vaccinuri vor fi distribuite imediat.

Primii vaccinati vor fi medicii si personalul din unitatile spitalicesti, apoi angajatii institutiilor decizionale. Restul dozelor vor ajunge la medicii de familie care vor vaccina elevii. Pasii in campania de vaccinare impotriva virusului AH1N1, cel care provoaca gripa noua, au fost decisi la nivel national. Comitetul de Coordonare pentru gripa din Ministerul Sanatatii a decis si care sunt primele categorii de populatie care vor fi vaccinate pentru imunizare, cu vaccinul produs de Institutul Cantacuzino. Astfel, primele doze de vaccin romanesc vor fi distribuite in intreaga tara pentru personalul medical, angajatii din armata, servicii speciale si angajatii Ministerului de Interne, profesori, studenti si elevi de liceu.

Distributia vaccinului spre directiile de sanatate judetene va incepe azi, sub escorta militara. Vaccinarea va fi voluntara, pentru toate categoriile de populatie.

Conform ghidului elaborat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, in prima serie de vaccinare ar trebui sa intre, alaturi de personalul medical, pacientii din spitale aflati in stari critice, pompierii, politistii si jandarmii, femeile gravide si copiii de 6-11 luni, respectiv 1-3 ani. Totusi, copiii de 6-11 luni prezinta un risc mare de infectie, iar in caz de imbolnavire nu pot fi tratati corespunzator, pentru ca antiviralele comune nu pot fi administrate copiilor mai mici de un an. In plus, vaccinul produs de Institutul Cantacuzino nu a fost inca testat pentru astfel de categorii de varsta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »