Salajul, maturat de vijelii

Magazin Salajean 2 iulie 2010 0

Salajul, maturat de vijeliiUltimul bilant al ravagiilor pe care l-au facut inundatiile si ploile abundente, inregistrate in ultimele zece zile in judet, este crunt: 52 de localitati au fost maturate de vijelii, peste 250 de gospodarii au fost inundate, in timp ce suprafetele de teren acoperite de ape sunt de ordinul miilor.

Prefectul Salajului, Alexandru Vegh, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca localitatile afectate de fenomenele meteorologice periculoase, din luna iunie, sunt orasele Zalau si Jibou si localitatile rurale Agrij, Salajeni, Campia, Valcau de Sus, Subcetate, Pericei, Hereclean, Badon, Diosod, Plopis, Buciumi, Balan, Chendrea, Chiesd, Simisna, Romanasi, Mesesenii de Jos, Mesesenii de Sus, Aghires, Sarmasag, Lompirt, Ilisua, Treznea, Cuzaplac, Mierta, Crasna, Ratin, Napradea, Cheud, Tranis, Vadurele, Somes Guruslau, Balan, Chechis, Galgau Almasului, Fantanele, Rus, Somes Odorhei, Barsa, Domin, Inau, Soimus, Benesat, Romanasi, Chichisa, Ciumarna, Pausa, Poarta Salajului si Romita.

In total, au fost afectate 262 de locuinte, 1.168 de gospodarii si anexe, 15 obiective social-culturale, 3.115 hectare de teren arabil, 813 hectare fanete si pasuni, 18 kilometri drumuri judetene, 36 kilometri drumuri comunale, 53 kilometri ulite si 8,8 kilometri de retele de canalizare. La nivel de judet, au fost colmatate 1.021 de fantani si au fost distruse sau afectate 19 poduri si 66 de podete.

Primariile ignora sprijinul DADR

Desi Institutia Prefectului a facut apel catre administratiile locale pentru o maxima mobilizare si operativitate, pana in prezent, doar municipiul Zalau si comuna Chiesd au transmis Institutiei Prefectului un raport de evaluare a pagubelor. De asemenea, niciun comitet local pentru situatii de urgenta nu a solicitat, pana in prezent, Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Salaj evaluarea pagubelor produse culturilor agricole.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »