Salajul, inclus in proiect pentru prevenirea abandonului scolar

Magazin Salajean 14 decembrie 2010 0

Salajul, inclus in proiect pentru prevenirea abandonului scolarAproximativ 2.500 de elevi si 2.400 de parinti din Salaj si alte sase judete vor beneficia de proiectul Scoala pentru toti, sustinut din fonduri europene si lansat vineri, 10 decembrie, in Baia Mare. Pentru prevenirea si combaterea abandonului scolar se va cheltui suma de 4 milioane euro.

Asociatia Tineri pentru Viitor, Asociatia Bucura din Maramures si Clubul Soroptimist International Bucuresti au lansat proiectul la Baia Mare, urmand a fi implementat in judetele Salaj, Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita si Cluj. Programul Scoala pentru toti se adreseaza unui grup de 2.500 de elevi si 2.400 de parinti, cu care specialisti in domeniul educatiei vor lucra timp de 18 luni, scopul final fiind reducerea abandonului scolar in randul copiilor proveniti din familii defavorizate.

Proiectul renunta la stilul formal de educatie, studiul avand loc in tabere si sate de vacanta, unde copiii vor studia intr-un cadru mai relaxant. In cadrul proiectului se doreste punerea la punct a unui sat de vacanta, pentru ca elevii sa poata vedea cum s-a trait in vremurile arhaice. Urmeaza, de asemenea, sa fie intocmite statistici reale, pentru a se vedea exact numarul de copii care au abandonat scoala. Familiile care vor fi cooptate in proiect vor fi alese dupa o consultare cu inspectoratele scolare si directiile de asistenta sociala din judetele in care se implementeaza proiectul.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Salaj sustin ca asteapta mai multe detalii despre acest proiect.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »