Salajul – fruntas in campania SAPS

Magazin Salajean 22 aprilie 2010 0

Salajul - fruntas in campania SAPS

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj face un apel catre fermieri sa respecte data la care au fost programati pentru depunerea cererii in cadrul Campaniei SAPS 2010, astfel incat sa se evite atat aglomeratia in ultima parte a perioadei de primire a cererilor, cat si penalizarile pentru depasirea termenului limita, respectiv 17 mai 2010.

Potrivit datelor centra-lizate la nivelul APIA, la nivel national, pana marti, in cadrul Campaniei SAPS, au fost depuse 582.308 de cereri de plata pentru o suprafata de circa trei milioane hectare. Numarul cererilor depuse reprezinta 75,7 la suta din cele programate pentru aceasta data.

La nivelul judetului Salaj, pana in 20 aprilie, s-au depus 12.995 de cereri de plata pe suprafata, din care 9.734 sunt depuse cu ajutorul aplicatiei IPA on-line. Numarul cererilor depuse reprezinta 76,19 la suta din cele programate pentru aceasta data, respectiv un numar de 17.056 fermieri programati .

APIA a lansat in data de 1 martie 2010 campania de primire a cererilor de plata pentru schemele si masurile de sprijin pe suprafata. Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la Centrele APIA, pana in data de 17 mai, o singura cerere de plata. Pentru depunerea cererilor de plata, incepand cu data de 18 mai, se vor aplica penalitati de 1 la suta pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Dupa data de 11 iunie, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »