Salajul este, oficial, pregatit pentru iarna

Magazin Salajean 6 noiembrie 2006 0

Prima fulguire – cea de joi, s-a lasat cu blocarea circulatiei, in seara zilei de 2 noiembrie, a Mesesului, cauza fiind doua TIR-uri, care nefiind echipate corespunzator pentru circulatia pe timp de iarna, au derapat, facand imposibila derularea circulatiei timp de peste 30 de minute.

Dar, prefectul de Salaj, Andrei Todea, este de parere ca in principiu, suntem pregatiti pentru perioada de iarna si sper ca timpul sa demonstreze acest lucru.

Drumurile judetene vor fi deszapezite de catre aceleasi firme ca si in iarna trecuta, respectiv de SC Drumconstruct Drighiu si SC GP Sageata Suplacu de Barcau, cele doua societati actionand, prima, pe regiunile Simleu Silvaniei – Almas, iar a doua pe regiunile Somes – Cehu Silvaniei. Pe de alta parte, Sectia Drumuri Nationale Zalau a inchiriat inca 54 de auto – utilaje de deszapezire, pe langa cele pe care le-a avut, astfel incat activitatea de iarna sa nu-i mai provoace dureri de cap.

Prefectul Andrei Todea a tinut sa avertizeze soferii profesionisti asupra echiparii autovehiculelor pentru iarna – cauciucuri si lanturi, pentru ca, in lipsa acestora, nu vor mai avea acces pe Meses si Mesteacan. Impreuna cu Politia Rutiera, vom opri autovehiculele care nu sunt echipate corespunzator, pana la curatirea drumurilor, a spus Todea.

Referitor la activitatea de deszapezire a drumurilor comunale, prefectul a declarat ca, acestea fiind in administrarea comunitatilor locale, responsabilitatea in acest sens le revine lor personal. Am trimis la toti primarii din judet circulare sa-si asigure din timp minimul de utilaje si materiale antiderapante pentru a putea desfasura in conditii bune activitea de deszapezire. Dar, in cazul in care in interiorul comunelor se vor ivi situatii deosebite, vom ajuta si noi, cu utilajele de pe drumurile judetene si nationale, a promis prefectul.

In incheiere, prefectul a mai fost de parere ca, aceasta iarna este ultima in care societatile de deszapezire vor mai utiliza ca materiale antiderapante nisipul si sarea. In tarile Comunitatii Europene nu se agreeaza acest lucru. Ar fi chiar o crima sa imprastii nisip si sare pe un drum proaspat asfaltat, a incheiat Todea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »