Salajul este blindat cu proiecte regionale

Magazin Salajean 27 octombrie 2006 0

La sedinta ordinara a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala au fost aprobate documentatiile in domeniile turismului si mediului in Regiunea Nord-Vest, pentru perioada 2007 – 2013. Salajul este prezent in aceste documentatii cu 24 de proiecte. 12 proiecte se incadreaza in domeniul turismului, avand valoarea totala de 23 de milioane de euro. Intr-o faza avansata la acest capitol se afla proiectul privind circuitul castrelor romane si a cetatilor dacice din nord-vestul Transilvaniei, proiect in valoare de 5,3 milioane euro.

Pe mediu, Salajul este prezent cu 12 proiecte care acopera domeniile deseurilor, a apei si a termoficarii, valoarea totala a proiectelor fiind de 706 milioane euro. Sumele sunt mari, doar proiectul privind managementul radical al apei si al apelor uzate se ridicandu-se la valoarea de 400 milioane euro.

Pe de alta parte, vorbind nu despre ce ar putea fi daca aceste proiecte ar primi finantare europeana, ci despre ce se va intampla curand, Salajul se pregateste pentru licitatia reabilitarii drumului Ciucea – Varsolt, sperandu-se ca lucrarile sa inceapa la sfarsitul anului viitor. Dar, pana atunci, Salajul va trebui sa identifice sursele de cofinantare al acestui proiect, in valoare totala de 12 milioane de euro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »