Salajul detine prima mentiune la inmatricularile auto

Magazin Salajean 26 iunie 2012 0

Salajul detine prima mentiune la inmatricularile autoCriza economica din ultimii ani a lovit drastic in piata auto second-hand din intreaga tara. Diminuarile salariale si disponibilizarile in masa au redus veniturile romanilor, acestia fiind nevoiti sa stranga punga mai ales la achizitiile importante, cum sunt autoturismele. Acest lucru este dovedit de evolutia inmatricularilor de autovehicule pe parcursul ultimilor 5 ani. Chiar si asa, salajenii se mentin in top.

Intr-o analiza realizata de Econtext.ro, se prezinta evolutia, mai exact involutia inmatricularilor de masini pentru fiecare judet din tara, pentru luna ianuarie 2007, comparativ cu aceeasi luna a anului curent. Iar situatia nu este deloc favorabila, in conditiile in care toate judetele au inregistrat o scadere semnificativa.

In acest top, salajenii stau destul de bine la capitolul finante, clasandu-se pe locul al patrulea cu cea mai mica scadere a numarului de inmatriculari. Astfel, daca in ianuarie 2007, la nivelul judetului au fost inscrise in circulatie un numar de 37 de masini, in ianuarie, anul acesta, au fost inmatriculate cu 32 de procente mai putin, anume 25 de autovehicule. Pe de alta parte, Salajul este judetul cu cele mai putine masini inmatriculate din intreaga tara.

Cel mai mare declin privind vanzarile de autoturisme s-a inregistrat in Bucuresti. Daca in prima luna din 2007 au fost inscrise in circulatie 13.973 de autovehicule, in ianuarie anul acesta au fost inmatriculate cu 71 la suta mai putin, respectiv 4.053 de masini. Aceasta scadere este, intr-un fel, explicabila din punct de vedere al numarului bucurestenilor, dar si evolutia economica din Capitala.

Pe urmatoarele pozitii, cu cele mai mari minusuri la capitolul inmatriculari, se situeaza judetele Arges, Olt, Hunedoara, Teleorman si Vaslui, in toate acestea declinul inmatricularilor auto fiind de peste 66 la suta.

Cel mai bine

La polul opus in clasament se afla judetul Vrancea, unde inmatricularile de autovehicule au scazut cu 14 procente. Celelalte doua locuri pe podium sunt detinute de judetele Bacau si Braila, numarul inmatricularilor fiind redus cu 24, respectiv 26 la suta mai putin in ianuarie 2012 fata de ianuarie 2007.

Reducerea drastica a numarului de inmatriculari din ultimii ani are la baza si desele modificari ale controversatei taxe auto obligatorie pentru inscrierea in circulatie a autovehiculelor second-hand aduse din strainatate, dar si a celor nou achizitionate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »