Salajul, codas la proiectele pentru Programul National de Dezvoltare Rurala

Magazin Salajean 28 martie 2008 0

Salajul, codas la proiectele pentru Programul National de Dezvoltare Rurala Potrivit directorului executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Salaj, Ioan Bujita, institutia amintita este implicata in implementarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007-2013 la nivelul judetului nostru, prin cele doua compartimente de dezvoltare rurala. Pe langa activitatile de promovare, DADR Salaj se implica in mod concret in actiunile de evaluare a proiectelor la masura 121, prin avizarea documentelor justificative pe care solicitantul trebuie sa le ataseze documentatiei. Asta, in situatia in care structura plantelor de cultura sau efectivul de animale vizate in proiect nu se incadreaza in acel obligatoriu, 75 la suta potential, conditie obligatorie pentru acordarea sprijinului, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, directorul DADR Salaj. Acesta a adaugat faptul ca una dintre conditiile obligatorii pentru acordarea sprijinului pe masura 121 o constituie necesitatea ca proiectul sa fie in acord cu potentialul agricol al zonei: Pentru ca un proiect sa fie in acord cu potentialul agricol al zonei, cel putin 75 la suta din structura plantelor de cultura sau din efectivul de animale vizat de proiect trebuie sa se incadreze in zona cu potential mediu sau ridicat.

Pe de alta parte, Ioan Bujita a afirmat ca DADR elibereaza adeverintele necesare la proiectele 123, prin care se certifica existenta posibilitatilor de materie prima in zona in care este amplasata investitia, precum si situatia capacitatilor de procesare pentru acest tip de materie prima.

Din nefericire insa, directorul DADR Salaj face cunoscut faptul ca, in Salaj, pana ieri, nu s-a depus nici un dosar pentru a beneficia de sprijin prin PNDR. Mai precis, Ioan Bujita precizeaza ca au fost cateva solicitari, insa proiectele depuse nu aveau documentatia potrivita. Salajul si Bistrita sunt singurele judete care nu au depus proiecte la PNDR. Insa, timpul nu este pierdut pentru a pregati proiecte, iar bani sunt suficienti. La fel s-a intamplat si cu dosarele pentru SAPARD, a mai spus directorul DADR Salaj.

In judetul nostru, Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala este constituita din 14 persoane, stabilite pe baza de voluntariat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »