Salajul, bombardat cu meteoriti transformati in miliarde

Magazin Salajean 30 octombrie 2006 0

Salajul, bombardat cu meteoriti transformati in miliardePresedintele PNL Salaj, deputatul Catalin Micula, a organizat in cursul zilei de vineri o conferinta de presa, in cadrul careia a cuprins cateva subiecte de actualitate, spunem noi, destul de fierbinti.

Varujane, si tu?

Primul dintre subiectele discutate de Catalin Micula la intalnirea cu mass media salajeana s-a indreptat spre acuzatia adusa de o parte a presei centrale, in care candidatul Romaniei pentru postul de comisar european, liberalul Varujan Vosganian, ar fi fost recrutat la inceputul anilor 80 de Securitate. Dezvaluirea acestui detaliu biografic, face ca PNL sa primeasca un alt bobarnac, dupa ce, nu cu mult timp in urma, a mai receptionat cel putin doi pumni in plex (vezi cazul Mona Musca si Theodor Stolojan). Daca se adevereste ca informatia potrivit careia Varujan Vosganian ar fi avut un dosar la SIE, inseamna ca primului ministru i s-au refuzat informatii vitale legate de securitatea nationala, este de parere Micula. Cu toate acestea, in opinia deputatului salajean, daca se vor adeveri recentele informatii, cel mai mare vinovat este Varujan Vosganian, fiindca este imposibil sa nu-si fi cunoscut trecutul.

In cursul zilei de vineri, liberalul Vosganian a negat orice colaborare cu Securitatea, respingand informatiile incriminatoare la adresa sa: Nu am avut niciodata nici un fel de colaboare cu nici un fel de organ al Securitatii, a spus Vosganian, argumentand ca este neverosimil ca, din postura de merceolog care nu a parasit niciodata Romania, sa fi fost colaborator al unui serviciu de informatii externe.

Bani, bani si iar… bani

Cea mai importanta chestiune cuprinsa in declaratiile facute de deputatul Catalin Micula a constat in efectele Ordonantei Guvernului 7/2006 privind refacerea infrastructurii rurale. Referindu-se la acest subiect, parlamentarul salajean a subliniat ca Ordonanta amintita este stalpul nostru, ce sta la temelia programului de guvernare si care este bazat pe sporurile si veniturile suplimentare la bugetul de stat. Judetul nostru are 28 de proiecte, cu tot atatea comune, care vor primi peste 35 de miliarde de lei prin Ordonanta 7, spune Micula, care a adaugat ca, in prima parte a programului de finantare, judetului nostru i se vor aloca 27 de miliarde de lei vechi, bani ce provin exclusiv de la bugetul de stat. Banii acestia vor fi folositi pentru refacerea si constructia de poduri, canalizari, aductiuni de apa, statii de epurare etc., explica liberalul.

Alti bani, alta distractie…

Saptamana viitoare, la nivel national, Guvernul va aproba fonduri din imprumuturi externe de 400 miliane de euro. Banii vor fi folositi pentru refacerea caminelor culturale din spatiul rural, dar si pentru reabilitarea unor cladiri cu destinatie culturala din orase, mai face cunoscut Catalin Micula. Liberalul precizeaza ca, la baza finantarii repsective, va fi stabilita aceeasi metodologie de licitatie a proiectelor ca in cazul Ordonantei 7. Suma de 4 milioane de euro este suficienta pentru se putea interveni la nivelul fiecarei comune din Romania. Asadar, fondurile alocate judetului Salaj, din fondul de rezerva al Guvernului, se ridica la 34 miliarde de lei, in timp ce saptamana viitoare, in judetul nostru, vor mai fi <> 14 miliarde de lei pentru diferite interventii urgente, sustine Micula. Mai mult, parlamentarul subliniaza ca, in circa trei saptamani, ca urmare a solicitarii Institutiei Prefectului, Salajul va mai obtine 27 de miliarde de lei, suma destinata refacerii infrastructurii afectate in urma inundatiilor din acest an. Cresterea economica pe care o inregistreaza Romania incepand cu anul 2000, este una foarte importanta, conchide Catalin Micula, care nu neaga faptul ca la acest fenomen a contribuit, intr-o oarecare masura, si guvernarea PSD din 2000-2004.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »