Salajul asteapta fonduri de la stat pentru sase drumuri judetene

Magazin Salajean 18 ianuarie 2011 0

Salajul asteapta fonduri de la stat pentru sase drumuri judetene

Alesii judeteni au aprobat ieri, in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Judetean Salaj, proiectele de hotarare privind aprobarea devizelor generale si a indicatorilor tehnico-economici pentru trei drumuri judetene. Este vorba de sectoarele de drum: DJ 109 P Halmasd-Cosniciu de Sus si Cosniciu de Jos-Ip; DJ 108 F Simleu-Moiad; DJ 108 F Agrij-Romanasi.

Autoritatile judetene intentioneaza ca pentru reabilitarea acestor drumuri sa solicite fonduri de la bugetul de stat prin Programul National de Dezvoltare Reabilitarea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene din Romania. In plus, pe lista drumurilor pentru care se solicita finantare de la bugetul statului, vor mai fi incluse reabilitarile sectoarelor de drum Nusfalau-Crasna, Creaca-Romanasi si Nusfalau-Sig.

Consilierul Dumitru Chis a propus, ca pe viitor, specialistii din Directia Tehnica sa intocmeasca o lista cu preturile estimative (orientative) ale reabilitarii drumurilor din judet, stiind ca in ultima vreme apar, de la o firma la alta, mari diferente de costuri, incepand de la proiectare pana la executie. Nu in cele din urma, Ioan Mocanu a atras atentia ca si receptiile lucrarilor si nivelul calitatii executiilor difera de la un constructor la altul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »